SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Treninize Sahip Çıkın'

A- A+ PAYLAŞ

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, Malatya'da hızlı treni beklerken, ellerindekinin de alındığını söyledi.

Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Akdemir, şöyle konuştu:

"İktidar olduğu günden bu yana ülkemizdeki kamusal hizmet alanlarını para kazanılan ticarethane alanlarına dönüştürme çabası içerisindeki AKP Hükümeti; karayollarında meydana gelen kazalar sonucunda yok olan binlerce canı, milyarlarca Türk lirası ekonomik kaybı, çevreye olan zararı ve petrole olan bağımlılığını göz ardı ederek ulaşım tercihini karayolundan yana kullanmayı sürdürmektedir.

AKP hükümeti ve bürokratları bir yandan yıllardır ihmal edilmiş TCDD’yi “yeniden yapılanma” adı altında ticarileştirme ve tasfiye etmeyi sürdürürken, bu dönemde yapılan Esenkent- Hasanbey arasındaki 198 km lik hızlı tren işletmeciliğini öne çıkartan demiryollarını önemseyip, yatırım yaptıkları söylemiyle, Geride kalan 11 bin km.lik demiryolunu kendi kaderine terk edildiğini kamuoyundan gizlenmektedir.

Geçtiğimiz süreçte bazı demiryolu hatları dâhil, İstasyonlar, Garlar ve Atölyeler başta olmak üzere birçok iş birimini kapatan, limanları, taşınmazları haraç mezat satan, yağmalatan, TCDD yönetimi; son olarak karşılıklı 14 yolcu trenini daha verimsiz oldukları bahanesi ile seferde kaldıracağını ilan etmiştir. Bu kapsamda bölgemizde 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren Diyarbakır-Adana-Diyarbakır arasında çalışan posta treni ve 10 Ocak’tan itibaren ise Malatya –Ankara –Malatya arasında çalışan 4 Eylül Mavi Treni çalıştırılmayacaktır.

Malatya halkı, siyasetçiler ve bürokratlar tarafında vaat edilen hızlı trenin kentimize gelmesini beklerken elinde bulunan trenleri kaybetme ile karşı karşıyadır.

Kaldırılması düşünülen bu trenler ile seyahat etme hakkı Malatyalıların elinde alınacaktır.

Sivas’ta üniversite de okuyan öğrencilerimiz 4 Eylül mavi treni ile 7.50 TL bilet ücreti ile Sivas’a gitmekteydi. 10 Ocak’ta sonra 20 TL ödeyerek Sivas’a gitmek zorunda kalacaktır. Diyarbakır’a 4 TL ile giden öğrenciler ise 1 Ocak’tan sonra 20 TL ile ancak gidebileceklerdir.
Yolcu trenlerinin neden verimsiz çalıştıklarını bilen yönetim, trenlerin verimli çalışması için gerekli çalışmaları yapmak yerine trenleri seferden kaldıran anlayış ‘’ Keşke bu mektepler olmasaydı… Maarifi ne güzel idare ederdim…’’anlayışıyla örtüşmektedir.

Demiryollarında taşıma bedellerinin ucuz olması güzergâhındaki diğer ulaşım araçlarının taşıma ücretlerini kontrol altında tutan bir işlevi de vardır. Dolayısıyla önümüzdeki dönem bu bölgede taşımacılık bedellerinde bir artışın olacağı kaçınılmazdır.

Seferden kaldırılan trenler, güzergâhında bulunan birçok yerleşim alanı arasındaki tek ulaşım aracının demiryolu olması göz ardı edilerek insanlarımız adeta kaderine terk edilmiştir.
Yolcu trenlerimizin seferden kaldırılmaması için tüm yetkilileri özelliklede Batman-Diyarbakır-Elazığ-Malatya –Adıyaman-Kahramanmaraş-Adana –Sivas- Kayseri Milletvekillerini, Belediye başkanlarını, sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri göreve çağırıyoruz. Ayrıca kamuoyuna bir kez daha sesleniyoruz:
Trenlerinize sahip çıkınız !. 4 Eylül mavi tren ve posta treninin kaldırılmasına izin vermeyiniz. Treni unutturmaya çalışan zihniyete karşı dur deyiniz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız