SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tribündeki 75'lik Taraftar!..

A- A+ PAYLAŞ

* Malatyaspor ile Kahramanmaraşspor arasında oynanan dostluk karşılaşması güneşli fakat soğuk bir havada oynandı. Kapalı tribünü tamamen, DSİ tarafındaki kale arkası tribünü kısmen dolduran taraftarlar ikinci yarı öncesi futbolcuları izleme imkanı buldular. Soğuktan etkilenen birçok taraftar, kale arkasındaki güneşli bölüme doğru hareketlendi. Malatyaspor yedek kulübesinde bulunan teknik kadro ve futbolcular ise battaniyelerle maçı izledi.

* İnönü Stadı'nda maçı izleyenler arasında renkli bir kişi de vardı. İlk yarıyı Kapalı Tribünden izleyen ve taraftarları çoşkulu hareketlerle tezahürat yapmaya çağıran "taraftar", kendisine ilgi gösteren ve görüntüleyen basın mensuplarına, adının Hasan Basri Korkusuz ve 1931 Pütürge doğumlu olduğunu söylerken, diğer taraftarlardan alkışla destek gördü. Korkusuz, güneşli havaya rağmen bulunduğu Kapalı Tribün güneş almadığı için "üşüyünce", ikinci yarı oynandığı sırada, sahaya inip yürüyerek "güneş alan" Maraton tribününe gitmek isterken, önüne çıkan polisler "Dayı nereye?" diye sordular. "Orada üşüdüm, güneşe gidiyorum" diyen Korkusuz'a Maraton tribünün kapalı olduğu belirtildi ve yaşlı taraftar, ikinci yarıyı DSİ tarafındaki açık tribünde ve güneşte seyretti. Yaşlı taraftar, 1980'li yıllarda Malatyaspor'un 2. ligdeki şampiyonluk ve 1. ligdeki döneminde, uzun beyaz sakalları, takkesi, şalvarı ve cüppesiyle tribünlerde ilgi toplayan ve zaman zaman "amigoluk" görevini üstlenen, "Kayış Kemal" namıyla tanınan merhum Kemal Aslan'ı hatırlattı.

· Taraftarlar, maçta görev alan 2 çek oyuncuya özel ilgi gösterdi. Tomas Michalek ile Zdenik Senkerik topla buluştuğunda, şut attığında alkış aldılar. Senkerik 62. dakikada oyundan çıkarken tribünlerin alkışlarına alkışla karşılık verdi. Gördüğü ilgiden memnun kalan, Michalek 65. dakikada oyunu terk ederken seyirciden “atik davranıp” önce kendisi tribünleri alkışlamaya başladı. Ardından taraftarın “iade-i alkışları” geldi. Diğer Çek oyuncu Jiri Macek maçta yer almadı.

· K.Maraş takımının dostluk karşılaşmasını “fazla ciddiye” aldığı görüldü. Pas hatalarında futbolcuların birbirlerine sinirlendikleri dikkat çekti. İkinci yarı Zeynel ile Toth Balazs arasında sertlikten dolayı gerginlik yaşandı. Malatyaspor’un son dakikalarda Ömer Erdoğan ile geliştirdiği akında, konuk takım oyuncuları, ofsayt bayrağı kaldırmadığı gerekçesiyle yan hakem Mehmet Saydam ile orta hakem Suat Aslanboğa’ya yoğun itirazda bulundu.

· Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maç bitiminde futbolculara kısa süren bir çalışma yaptırdı. Malatyaspor, bu tür antrenmanları rutin olarak gerçekleştiriyor.

· Sarı-kırmızılı ekip, Pazar gününü dinlenerek geçirecek; Pazartesi sabahından itibaren Sivasspor maçı hazırlıklarını başlatacak.

* Maçın ikinci yarısı oynanırken, Kapalı Tribünün DSİ tarafındaki bölümünde oturan 16-18 yaşlarında 7-8 kişilik bir grup, Kurban Bayramı'nın 3. günü cezaevinden tahliye edilen, Gazeteci Abdi İpekçi cinayetinden hüküm giyen ve Papa suikast girişiminin faili Mehmet Ali Ağca lehine slogan attılar. Bu grubun sloganlarına tribünleri dolduranların tamamına yakını ilgi göstermediği gibi, tepki de vermedi. Grup bir süre sonra slogan atmayı kesti.

FOTOĞRAF: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız