SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trilyonluk İhale

A- A+ PAYLAŞ

Yeni yaptırılmakta olan Belediye binasında kullanılacak mobilya ve dekorasyon malzemelerinin alımı için açılan ihalenin Cuma günü Ankara'da yapıldığı bildirildi. İhale ile ilgili sonucun önümüzdeki hafta ortasında açıklanması bekleniyor.

Devlet Malzeme Ofisi'nde yapılan ve yaklaşık 3 trilyon lira boyutu olduğu öne sürülen malzeme alımı ile ilgili ihaleye aralarında MORMAŞ'ın da bulunduğu toplam 9 firmanın teklif verdiği öğrenildi.

İstanbul orijinli olan bir şirketin beklendiği üzere en düşük teklifi verdiği, söz konusu malzemeyi 1 trilyon 085 milyar lira karşılığında temin edebileceği taahhüdünde bulunduğu haber alındı.

İhale için kulislerde, malzemelerin 1 ay içerisinde yerleştirme ve montaj da dahil olmak üzere teslim edilmesi koşulu nedeniyle tartışılan ve "hazır stoku" olan firmalara yönelik olarak koşullandırıldığı iddiaları dile getiriliyordu.

Ayrıca ihale için, bir süre önce İstanbul- Zeytinburnu belediyesinde görevli iken Malatya Belediyesi'ne naklini yaptıran, Malatya Belediyesi'nde de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmeye başlanan, bir süre sonra da Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından kurulan İhale Biriminin başına getirilen Ziraat Mühendisi Abuzer Kabakaş'ın da Ankara'da hazır bulunduğu öğrenildi.

Söz konusu ihale, daha önce 26 Eylül'de yapılmak üzere ilan edilmiş, daha sonra iptal edilmiş, ikinci ihalenin 17 Ekim'de yapılacağı duyurulmuştu.

Bu arada, Devlet Malzeme Ofisi'nce yapılan ihaleyle ilgili herhangi bir duyurunun, bu kurumun diğer ihaleler hakkındaki bilgilerin yeraldığı sitede bulunmaması da dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız