SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trilyonluk Satış Uygun mu?

A- A+ PAYLAŞ

Sivas Caddesi ile Çevreyolu arasında, Battalgazi kavşağında yeralan Hal Binası, aralarında Malatyaspor’un da kiracı olarak idari hizmetler için kullandığı sosyal tesisler, caminin de bulunduğu 34 dönüm alanın, Hollanda kökenli ACT4 adlı firmaya 52.5 trilyon lira (52 milyon 500 bin YTL) karşılığında satılmasından bir gün önce, yabancılara mülk satışına izin veren düzenlemenin ortadan kaldırılması ve satışa yasak gelmesi, satışı tartışılır hale getirdi. Belediye Başkanı Cemal Akın, şirketin Türk ancak Hollanda finansmanlı bir yapısının olduğunu, buna karşın konuyu kendilerinin de Sayıştay ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden araştırdıklarını söyledi.

TV Malatya’dan Rıfat Gökçe’nin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Akın, “Yapılan ihale hukuki prosedüre uygun. Hollandalı bir şahıs değil, bir şirket tarafından alındığı biliniyor. Bize bu noktada firmanın bir Türk şirketi olduğu ifade edildi. Yani firma bir Türk şirketi finansman Hollanda bankalarından mı, yoksa mevcut şirket içinde Hollandalı ortaklar mı var? Bunun açığa kavuşması lazım. Nitekim bu yapılıyor.Aldığımız bilgilere göre Türk şirketi ve finansman olarak dışa bağımlı bir ihalede hukuki problem yok. Bize de böyle ifade edildi şirket tarafından zaten.

Bu arada arkadaşlarımız Sayıştay ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü noktasında durumu araştırıyorlar. Mühim olan onay. Bu noktaya gelinceye kadar konu tüm yönleriyle açıklığa kavuşmuş olacak. Kanuna aykırı olursa zaten onay verilmez.”diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız