SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TRT Malatya Günleri

A- A+ PAYLAŞ

TRT 1 ve TRT int. televizyonlarında hafta içinde sabah kuşağında saat 10.00-11.00 arasında yayınlanmakta olan ‘ Yaz Sabahı’ adlı program Pazartesi günündenh itibaren Malatya’ya yayınlanıyor.

Pazartesi günü Yeşilyurt Gündüzbey Pınarbaşı’ndan canlı olarak yayınlanan program Salı günü de Kernek Şelalesi'nden yayınlandı.

Yönetmenliğini Selim Peksarı,Yapımcılığını Safiye Genli, sunuculuğunu da Esra Özmen’in yaptığı programın dünkü bölümünde yöresel yemeklerde tanıtıldı. Sarı Kurdela Lokantası mutfağında hazırlanan yerel bazı yemekler de, Şevket Salik ve Valilik Basın Müdürü Halil İbrahim Kılıç tarafından anlatıldı.

Aynı anda Şire Pazarı’nda da kuru kayısı ile ilgili yayın gerçekleştirildi.

Salı günkü programda Malatya Musiki Derneği Korosu’nun eşliğinde aynı zamanda sunuculuk görevini de üstlenen Esra Özmen, Fahri Kayahan’dan eserler seslendirdi. Programda ayrıca yerel sanatçı Canan Özacar’da türkü söyledi.

Cuma gününe kadar Malatya’dan yayın yapacak olan Yaz Sabahı adlı programın Salı günkü bölümünde Arapgir’in ‘Leblebiciler’ adlı halk oyunu da sahnelenirken aslen Malatyalı olan sanatçı Kenan Işık’ta telefon bağlantısıyla programa katıldı.

ÇARŞAMBA..
Bu arada Yaz Sabahı programı 11 Temmuz Çarşamba günü de yine 10.00 - 11.00 arasında bu kez Özka Tesisleri’nden yayın yapacak. Bu yayının konuk sanatçısı Kayısı Fuarı’nda da Çarşamba akşamı sahne alacak olan Malatyalı sanatçı Murat Göğebakan olacak. Programın canlı yayın konukları arasında Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal’da yer alacak ve kayısı ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

Yaz Sabahı adlı programın 12 Temmuz Perşembe günü ise Sultansuyu Harası'ndan yayınlanacağı, Cuma ve son gün ise programın Karakaya Baraj Kırkgöz Mevkii’nden yapılacağı bildirildi.

Son günkü programa İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak telefonla bağlanacak. Programa ayrıca MEV Başkanı Şaban Taçyıldız'ın katılacağı, yine aynı gün 91 Bin Dev Öğrenci projesiyle ilgili olarak koordinatörlük görevini üstlenen öğrenci temsilcilerinin de programda yeralacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız