SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TRT'ye 3 Yönetim Kurulu Üyesi Aranıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:03
TRT'ye 3 Yönetim Kurulu Üyesi Aranıyor
A- A+ PAYLAŞ

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), görev süreleri 10 Ocak 2013’de sona erecek 3 TRT Yönetim Kurulu üyesinin yerine aday olmak isteyenler için başvurunun 22 Kasım Perşembe günü başlayacağını, Türkiye Radyo Televizyon Yasası’nın ilgili maddesindeki koşulları taşıyanların 15 gün içinde başvuruda bulunabileceğini duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayınlanan RTÜK ilanında, TRT Yönetim Kurulu üyeliklerinden 3’ünün görev sürelerinin 10 Ocak 2013 tarihinde sona ermesi nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun 3 yeni üye ataması yapacağı belirtilerek, yönetim kurulu üyeliği için aday olmak isteyenlerin 15 gün içinde RTÜK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na başvurmaları gerektiği kaydedildi. 

RTÜK ilanında elektronik ve kitle iletişim alanlarından 1, işletme, iktisat veya maliye alanlarından 1 ve sanat veya kültür alanlarından 1 üyelik için, her bir alandan iki aday olmak üzere toplam 6 aday belirlenmesine karar verildiği ifade edildi. Buna göre 2954 sayılı TRT Yasası’nın 11. maddesindeki koşulları taşıyanların TRT yönetim kurulu üyeliği için posta yolu ya da şahsen başvuruda bulunabilecekleri bildirildi. Aday olacakların başvurularında herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyanda bulunmaları da gerekiyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız