SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TRT'ye Malatya'dan 2 Başvuru

A- A+ PAYLAŞ

TRT Genel Müdürlüğü için RTÜK'e adaylık başvuru süresi sona ererken, aralarında Malatya'dan da 2 kişinin bulunduğu 98 kişinin TRT Genel Müdürlüğü'ne adaylık için başvurdukları bildirildi. Malatya'dan aday olan isimlerin İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Mehmet Arı ile Yrd.Doç.Dr. Recep Karabulut oldukları belirtildi.

TRT Genel Müdür adaylığı ile ilgili 98 kişinin başvuru bilgisini yayınlayan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ün, açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 24 Ağustos 2006 tarihli ve 2006/61 sayılı toplantısında, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun amir hükümleri gereğince boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü için adaylık başvurularının başlatılmasını kararlaştırmıştır. Bu husus aynı gün kurumumuzun web sayfasında yayımlanarak duyurulmuş ve 25 Ağustos 2006 tarihli ve 26270 sayılı Resmi Gazetede de ilan edilmiştir.

TRT Genel Müdürlüğü için aday olmak isteyenlerden, 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 13. maddesinde belirtilen şartları taşıyanlar için tanınan başvuru süresi 8 Eylül 2006 Cuma günü saat 18.00’de sona ermiştir."

RTÜK, başvuranları üst kurulda oylayacak ve en fazla oyu alan 3 ismi aday olarak Bakanlar Kurulu'na gönderecek. Bakanlar Kurulu da bu isimlerden birini atama için Cumhurbaşkanına sunacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız