SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trump: "Putin'e Tekrar Sordum!"

0
Güncellendi - 2017-11-12 05:12:24
Trump:
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili, "Putin’e, ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi." ifadelerini kullandı.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Toplantısı kapsamında Vietnam'ın Da Nang şehrinde bulunan Donald Trump, temaslarına ilişkin basın mensuplarına değerlendirme yaptı.

Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında verdiği demeçte, “Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini tekrar sordum. 'Ben yapmadım.' dedi. Sadece birkaç kez sorabilirsiniz. Her beni gördüğünde 'Ben yapmadım.' dedi. Gerçekten inanıyorum ki 'Ben yapmadım.' dediğinde yapmadığını kastediyordur." şeklinde konuştu.

Burada kalıp Putin’le bu konuyu tartışamayacağını söyleyen Trump, “Onunla burada bu konu için tartışamam. Onun Suriye dışında olmasını ve onunla Ukrayna konusunda çalışmayı tercih ederdim. Rusya ile iyi ilişkilere sahip olmak harika bir şey." ifadelerini kullandı.

"Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak"

Putin ile Suriye’ye ilişkin imzalanan ortak metin hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trump, şöyle konuştu:

"Putin ile birkaç kez kısa görüşmelerimiz oldu. Suriye ile ilgili ortak hareket etmeyi kapsayan bir metin imzaladık. Çok kısa bir sürede hızlı bir şekilde bu konuda anlaştık. Suriye’ye ilişkin kararımız birçok insanın hayatını kurtaracak. İnsanlar bunu duyduğuna çok sevinecektir."

Kuzey Kore

Trump, Kuzey Kore'yle ilgili de "Burada milyonların hayatından bahsediyoruz. Bu, çocuk oyuncağı değil. Eğer Rusya ve Çin, Kuzey Kore konusunda bizlere daha çok yardımcı olsa, bu konu çok daha çabuk çözülebilirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

APEC Zirvesi'nin düzenlendiği Da Nang kentinden ayrılan Trump, Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye hareket etti.

Trump, Vietnam temaslarını tamamladıktan sonra 12 Kasım'da Asya turunun en son ayağı Filipinler'e geçecek.

Da Nang, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız