SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trump'un İlk Ziyareti Suudi Arabistan'a

0
Güncellendi - 2017-05-20 03:56:02
Trump'un İlk Ziyareti Suudi Arabistan'a
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı seyahatine çıktı.

Başkan Trump, ilk yurt dışı ziyaretlerini Suudi Arabistan ve İsrail'in ardından İtalya, Vatikan ve Belçika’ya yapmak üzere başkent Washington'dan ayrıldı.

İlk ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacak olan Trump, burada Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelecek. Trump ardından İsrail’e geçerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşecek. Ortadoğu’da yapacağı ziyaretlerin ardından Trump’ın İtalya, Vatikan ve Belçika’ya gitmesi bekleniyor.

Trump, seyahati öncesinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD halkının çıkarlarını korumak için bu seyahatleri yaptığını kaydetti.

Damadı hahamdan izin istedi

Trump’a yapacağı bu ziyaretlerde eşi Melanie Trump’ın yanı sıra kızı İvanka Trump ve damadı Jared Kushner de eşlik ediyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Ortodoks Yahudi olan Trump’ın damadı Kushner ve kızı İvanka bu yolculuğa çıkmadan önce hahamdan izin istedi.

Beyaz Saray’dan ismi açıklanmayan bir yetkili ise Trump’ın kızı ve damadının yolculuk öncesinde hahamın iznini aldıklarını onayladı.

ABD’nin son 5 başkanı, göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kanada ya da Meksika’ya yapmıştı.

WASHINGTON (AA) -

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız