SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trump'un Tweetlerini Resmi Açıklama Olarak Görüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-12-13 04:49:51
A- A+ PAYLAŞ

Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetlerini "resmi açıklama" olarak gördüklerini bildirdi.

Kremli'den yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetlerinin Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından okunduğunu açıklayarak, ABD Başkanının tweetlerini resmi açıklama olarak gördüklerini belirtti.

Başkan seçilmeden önceki yıllarda çok verimli bir Twitter kullanıcısı olan Trump, Beyaz Saray'a taşındıktan sonra ise politika ve dünya meseleleri konusundaki görüşlerini dile getirmek için sosyal medya platformunu kullanmaya devam etti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov,"Trump'ın Twitter hesabından yayınlanan her şey Moskova tarafından resmi bildiri olarak algılanıyor" dedi. Peskov, Putin'in Twitter kullanıcısı olmadığını söyleyerek, Devlet Başkanına Twitter'da politikacılar tarafından yapılan resmi açıklamaların yanı sıra Trump'ın Tweetlerinin de bildirildiğini belirtti.

Trump'ın Twitter'daki etkinliği daha önce tartışmalara neden olmuştu. Geçtiğimiz ay Trump'ın İngiliz aşırı sağ grubun Twitter’da paylaştığı İslam karşıtı videosunu kendi hesabından paylaşması İngiltere'de öfkeyle karşılandı ve İngiltere Başbakanı Theresa May'in tepkisine neden olmuştu.

"Suriye'de Rus askeri gücüne ihtiyaç kalmadı"

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ayrıca Suriye’de Rus askeri güçlerine ihtiyaç kalmadığını belirterek, "Suriye'de Rus askeri güçlerine ihtiyaç kalmadı" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki askerlerini çekme kararının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, “Artık Suriye’de Rus askeri güçlerini bulundurmamıza gerek kalmadı” dedi. Peskov, gerektiği takdirde Rusya’nın Suriye’deki teröristlere hava saldırısı düzenleyeceğini aktardı.

Moskova, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız