SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSE İle Asansör Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:47:23
TSE İle Asansör Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, mücavir alanı içinde yer alan insan ve yük asansörlerinin periyodik kontrollerinin yapılması konusunda TSE ile işbirliği protokolü imzaladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile TSE Muayene ve Gözetim Merkezi Başkanı Topel Gül tarafından imzalanan protokol ile asansör kontrolleri ve denetimlerinin A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılması ve Belediye tarafından denetlenmesi sağlanacak.

İmzalanan protokole ilişkin, Yeşilyurt Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 5 Kasım 2011 Tarih ve 28106 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği"ne göre, asansörlerin periyodik kontrollerini,  A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları'nın yapması zorunluluğu getirildi. Yönetmelik gereğince asansörlerin yılda en az bir kez A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekiyor. Bina Yöneticileri, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla, gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için, asansörlerinin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan sorumlu tutuluyor. Aynı yönetmelikte belediyeler, sınırları içindeki her asansörün kontrol edilmesini sağlamak ve denetlemekle sorumlu kılınıyor.

Yapılacak kontroller neticesinde;

Uygunluğu (kullanılabilir olduğu) tespit edilen asansörlere yeşil etiket,

Uygunsuzluk (tamamen kullanılamaz durumda olduğu) tespit edilen asansörlere kırmızı etiket,

Uygunsuzluğun giderildiği (bakımdan geçtikten sonra) tespit edilen asansörlere sarı etiket yapıştırılacak.

Periyodik kontroller dışındaki asansör bakımlarının TSE'den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış firmalara yaptırılması, Bakım Sözleşmelerinin zamanında yapılması,  titizlikle uyulması ve uygulatılması da, asansörlerin daha güvenilir olması ve istenmeyen olaylara meydan verilmemesi bakımından önem arz ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız