SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSE'den Şikayet

A- A+ PAYLAŞ

Türk Standartları Enstitüsü (TSE)'nün Malatya Ürün Belgelendirme Müdürlüğü'nden şikayetler her geçen gün artıyor. Başvurularına kısa zamanda yanıt verilmediğini belirten sanayiciler ve mühendisler “Belge almamız bazen aylar bile sürüyor, bu da bizim için maddi kayıplara uğramamızın yanı sıra firmamızın güvenirliliği acısından da ciddi sıkıntılar doğuruyor.”dediler. Sanayiciler ayrıca “Belgelerimizin iptal edildiğini bile çok sonraları öğreniyoruz. Bu kuruma el atacak bir yetkili yok mu?” diye sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Ambalajına konulduğu ürünlerin ilgili Türk standardına uygun olarak imal edilip piyasaya arz edildiklerini belirten ve akdedilen sözleşme çerçevesinde kullanılabilen TSE markası’nın alınmasında sorunlarla karşılaşan sanayiciler ve mühendisler, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğü olmak üzere kapı kapı dolaşıyorlar.

Malatya’nın yanı sıra Batman, Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli illerindeki sanayicilere hizmet veren TSE Belgelendirme Müdürlüğünden şikayetlerini; “Değiştirilen yönetmelikler ve hükümler nedeniyle belgelerimizin iptal edildiğini bizlere zamanında bildirmiyor. En az bir yıllık olması gereken ve yaşanan bürokratik işlemlerden doğan gecikmelerden dolayı belgelerimizi gerekli zamanlarda kullanamıyoruz. ‘Bir virgülde dahi kuşkuya kapılsalar Ankara’ya görüş soralım’ diyerek en az 1-2 ay zaman kaybına neden oluyorlar” şeklinde özetlediler.

1. OSB’de fabrikası bulunan bir sanayici TSE Müdürlüğü için “Bunların amacı sanayiciye destek mi yoksa köstek mi? En ufak bir sorunda Ankara’dan görüş alacağız” diyorlar. Yasalar- yönetmelikle açık değil mi? Yasaları- yönetmelikleri bilmiyorsanız orda ne işiniz var? Kayseri, Antep gibi illerde 1 ay içinde alınan ürün belgesi, bizim Malatya’da 6-9 ay sürüyor” derken, bir asansör firmasının yetkilisi ise ; “ TSE’ye ihtiyacımız yok. Çünkü, hiçbir kurum TSE Uygunluk Belgesi istemiyor. Ama biz firma olarak TSE uygunluk Belgesi ve CE’nin farklı olduğuna inandığımız için almak istedik. Bizlere yardımcı olacakları yerde, köstek oluyorlar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız