SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSK Sitesinden e-muhtıra Kalktı

A- A+ PAYLAŞ
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesinde yapılan yeni düzenleme ile, 27 Nisan e-muhtırası kaldırıldı. Ancak atılan adım bununla sınırlı değil; TSK sitesinden terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda kaldırıldı. Terörle mücadelede komutanın “sivillere” geçmesinin bir başka adımı olarak, açıklamalar bundan böyle İçişleri Bakanlığı ve Valilikler tarafından yapılacak. 
 
Genelkurmay Başkanlığının “www.tsk.tr” adresli internet sitesi güncellendi.  Güncelleme çerçevesinde, çok önemli bir detay var;
 
TSK’nın resmi internet sitesinde daha önce iki ayrı bölüm vardı. “Bölücü terör örgütüyle mücadele” ve “bölücü terör örgütüyle mücadelede haftalık” durum başlığı taşıyan bu iki bölümde, PKK’yla mücadelede yaşanan gelişmeler aktarılırdı. 
Ancak, yeni düzenleme çerçevesinde bu iki bölüm, TSK’nın resmi sitesinden sessiz sedasız kaldırıldı.
Bu değişiklik, “terörle mücadelede sivil kontrolün arttırılmasının” yeni bir adımını oluşturuyor. 
Son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, terörle mücadelede yeni yöntemler masaya yatırılmıştı. 
 
“VALİLERE KOMUTAN YETKİSİ” KONUSUNDA YENİ ADIM
MGK toplantısı konusunda Ankara’da sızan bilgiler, ele alınan yeni yöntemler içinde, valilerin görev yaptıkları illerdeki jandarma üzerinde de, tıpkı polis üzerinde oldukları gibi “tam yetkili” olmalarının ele alındığını gösteriyordu. 
 
Ankara kulislerine göre, TSK sitesindeki bu değişiklik de “Valilere komutan yetkisi” olarak nitelendirilebilecek o adımlarla bağlantılı olarak atılıyor. 
 
Bundan böyle, terörle mücadele çerçevesinde yaşanan gelişmelerin daha küçük ölçekli olanları, gerçekleştiği ilin valilileri, daha büyük ölçekliler ise bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından, ya yetkililerin resmi açıklamaları olarak, ya da resmi internet siteleri aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak. 
 
27 NİSAN E-MUHTIRA KALDIRILDI
TSK resmi internet sitesindeki güncellemede çok önemli diğer unsur ise 27 Nisan bildirisinin siteden kaldırılması oldu. Ancak TSK, sadece bu bildiriyi kaldırmak yerine, çok daha radikal bir karar alarak, son 7 gün içinde yapılan bildirim ve açıklamalar dışındaki tüm eski unsurları siteden kaldırdı. 
 
Güncelleme, Genelkurmayın internet sitesinde “Genelkurmay internet sitesi güncellenerek kamuoyunun hizmetine sunulmuştur” şeklinde duyuruldu.
 
Güncelleme sonrasında basın duyurusu ve açıklamaları, internet sitesinde sadece son 7 gün içinde yayımlananları kapsar hale getirildi.
 
Daha önceki basın duyuruları ve açıklamalar, internet sitesinden kaldırıldı. Böylece tartışmalara konu olan 27 Nisan'daki açıklama da siteden kaldırıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız