SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TSK Suçlu Değildir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasının gizli tanığı İlker Çınar, ifadesini 7. günde de sürdürdü. 

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 71. duruşmada görüntülü sistem üzerinde gizli tanık İlker Çınar sürdürdüğü ifadesinde, sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un kendisi ile ilgili ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “TUSHAD yapılanması ile misyonerlerin arasına girmek için dinimi kağıt üzerinde değiştirdim” dedi.

Kendisinin Uzman Çavuş olarak görev yaparken Ordu’dan atılması ile ilgili belgelerin gerçeği yansıtmadığını iddia eden İlker Çınar, “İfadelerimin hiçbir yerinde TSK’yı suçlayıcı hiçbir ifadem yoktur. TSK suçlu değildir, siz devleti adres gösteriyorsunuz, ben değil. Aslında kendileri değil de devlet yargılanıyormuş gibi gösteriyorlar. Benim derdim TSK değil, devletin içine sinmiş olan bu yapıdır. TSK’dan atılmış biri değilim, TSK’dan atılmış gibi gösterildim. Kara Kuvvetlerinden ayrılmamın nedeni TUSHAD’a geçmemdir. TUSHAD çok gizli bir yapı olduğu için ilişiğim gerçekmiş gibi kesildi” ifadelerini ileri sürdü.

Gizli tanık İlker Çınar, “Sanık Murat Göktürk her şeyi açıklayacaktı, ekarte ettiniz” iddiasını da ileri sürdü.

Gizli Tanık İlker Çınar, “Ben çok tehlikeli biriysem, neden benimle çalıştınız? Beni hem Mersin ve hem de Malatya’da haber elemanı olmama Jandarma Genel Komutanlığı sessiz kalmış” iddiasını da ileri sürdü.

Mahkeme duruşmaya ara verdi.

İKİNCİ OTURUM

71. duruşmanın 2. oturumunda, gizli tanık İlker Çınar, “Genelkurmay Başkanlığı mahkemeye ‘1999 yılından sonra TUSHAD diye bir kuruluş yoktur’ şeklinde cevap göndermiştir. Ancak Hurşit Tolon'un avukatının bireysel başvurusu üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen cevapta, 'TUSHAD diye bir kuruluş kurulmamıştır' şeklinde cevap verilmiştir. Her iki cevap da birbirinden farklıdır. Genelkurmay Başkanlığı TUSHAD’ın var olduğunu bürokratik bir dille belirtmiştir. Anlayan, anlasın demiştir. Verdiğim ifadelerde en ufak bir çelişki yoktur. Bu davayla ilgili hatırladığım yeni bilgileri de verdim. Ben 23 Kasım 1993 tarihinden itibaren TUSHAD bünyesindeki Beyaz Kuvvetler'de göreve başladım. Benim TSK’dan ilişiğimin kesilmesi tamamen formalite icabıdır. Ben 2009 yılında içinde bulunduğum yapının devlet olmadığını görerek, adli mercilere başvurdum. TUSHAD Genelkurmay’a bağlı değildir. JİTEM gibi TUSHAD da Genelkurmay’dan gizlenmiştir. TUSHAD ve Beyaz Kuvvetleri yasalarda aramak doğru değildir” ifadelerini ileri sürdü.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un, 'askeri disiplin açısından bir orgeneralin direkt askerden atılmış bir uzman onbaşı ile irtibat kurmasının mümkün olmadığı' şeklindeki ifadesi hakkında ise Çınar, “TUSHAD askeri bir disiplin içinde kurulmamış ki askeri disiplin olsun. Tamamen gizli bir örgüttür. Buradan ayrılmak ancak ölünce olur” iddiasında bulundu.

Mahkeme, duruşmayı 22 Mayıs Çarşamba gününe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız