SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSK: 'Terör Saldırıları Artacak'

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplatıda konuşan Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, Son günlerde yoğunlaşan terör saldırıların artarak devam edeceğini kaydetti.

PKK 2010'da en az 130 kayıp verdi

Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, bölücü terör örgütüne ilişkin yaptığı açıklamada, 2010 yılında en az 130 kayıp verdiğinin belirlendiğini ifade etti.

Genelkurmay İletişim Başkanlığı’nın Hasan Tahsin Bilgi Merkezi’nde yaptığı basın toplantısına katılan Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Fahri Kır, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, son 4 ayın en önemli olayları ve verilerin değerlendirdi. Yaptığı açıklamada bölücü örgütten kopup teslim olanlar haricinde, 130’a yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Terörle mücadelede 43 personelin şehit olduğunu hatırlatan Tümgeneral Kır, teslim olan terörist sayısını da 60 olduğunu ifade etti. Kır, 2009’da bölücü terör örgütünden 545 kişinin koptuğunu, bu sayının 2010 yılının ilk 5 ayında da 148 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

-İSKENDERUN SALDIRISI ARKASINDA YABANCI DEVLET YOK-

Toplantıda sorulara yanıt veren Tümgeneral Kır, önceki gün Kuzey Irak’a gerçekleştirilen sıcak takip sonrasında birliklerin aynı gün görevi başarıyla tamamlayarak döndüklerini söyledi. Bu arada bir başka soruya cevap veren Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, İskenderun’da 7 askerin şehit olmasına neden olan saldırılara ilişkin bir ülkenin parmağı olduğu yönündeki değerlendirmeleri, "Böyle bir şey olmadığını" açıklayarak doğru olmadığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız