SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSK'nın Zirvesi ve Futbol..

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanlığı'nda 15 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen komuta devir-teslim töreninden sonra, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile 30 Ağustos'ta bu görevi üstlenecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 2. Ordu Komutanlığı görevini devreden Orgeneral Şükrü Sarıışık arasında geçen konuşmaların ekseninde, "Paşaların Taraftarlığı" vardı. Malatya Beşiktaşlılar Derneği'nin plaket törenindeki konuşmalar arasında, koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaptığı "Sparta Prag" esprisi herkesi güldürdü..

Ege Ordu Komutanlığı görevine atanan Orgeneral Sarıışık'ın, 2. Ordu'nun komuta görevini orgeneralliğe terfi eden ve 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Hasan Iğsız'a devir törenine, bilindiği gibi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt da katılmışlardı.

Komuta devir-teslim töreninin tamamlanmasının ardından, komutanlar kamelyada dinlenirken, Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Fendoğlu ile derneğin onur kurulu üyesi Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen geldiler. Fendoğlu, Beşiktaş taraftarı olan ve Malatya'daki görevi sırasında da dernekle sıcak ilişkiler kuran Orgeneral Sarıışık'a derneğin plaketini vermesini, yine Beşiktaşlı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ten istedi.

Fendoğlu'nun bu ricasını, "Ne demek.. Tabii.. Memnuniyetle.." diye kabul eden Orgeneral Özkök, Malatya Beşiktaşlılar Derneği plaketini Orgeneral Sarıışık'a verdi.

Orgeneral Sarıışık da, bu sırada Özkök'e hitaben, "Paşam siz 30 Ağustos'ta emekliye ayrılıyorsunuz. Kuvvet ve Ordu Komutanları içerisinde benden başka Beşiktaşlı kimse kalmadı.." diye konuşurken, bu kez Orgeneral Büyükanıt'ın esprisi patladı.. Fanatik Fenerbahçe taraftarlığıyla bilinen Orgeneral Büyükanıt, "Komutanım, merak etmesin. Ben 30 Ağustos'tan sonra Sparta Prag'lıyım.." diye espri yaptı ve Genelkurmay Başkanı olarak tarafsız kalacağı mesajını verdi.

Sohbet sırasında Orgeneral Sarıışık, Malatya Beşiktaşlılar Derneği'nin faaliyetlerini ve ortamını överek, Türkiye'de ilk 3'e girecek bir dernek konumunda olduğunu kaydetti. Orgeneral Özkök de, bundan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bir Beşiktaşlı" olarak teşekkür etti.

Öte yandan, 2. Ordu Komutanlığı görevini üstlenen Korgeneral Hasan Iğsız'ın Fenerbahçe, Kurmay Başkanlığı görevini üstlenen Tümgeneral Alaattin Örsal'ın ise GATA Sağlık Komutanlığı'na atanan ve dün Malatya'dan ayrılan eski kurmay başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan gibi Beşiktaş taraftarı olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız