SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSK'ya Koruyucu Kıyafet

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:00
TSK'ya Koruyucu Kıyafet
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri için üretilen kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer koruyucu kıyafetlerin ilk partisi törenle teslim edildi.

ÇAN Ortak Girişim Grubu'nun Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki üretim tesislerinde düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı, TSK'nın ihtiyacından yola çıkarak gelişmekte olan savunma sanayilerinin öncelikle yerlileştirme programı dahilinde TSK'ya teslim ettiği ürünlerle birlikte, TSK'nın referansıyla yurt dışına açılabildiğini anlatarak, ''TSK'ya mal teslim edemeyen firmamızın yurt dışına açılma şansı yok. TSK'ya mal satmak kolay değil, savunma sanayimiz kolay kolay mal teslim almaz, başlangıçta biraz zor, sonu hayırlı ve iyi olur. Bu ürünlerin yelpazesinin artarak dünyaya açılmalarını, dünyaya açılırken Milli Savunma Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğimizi iletmek istiyorum'' dedi. 

Savunma Sanayisi Müsteşarı Murat Bayar da dünyada bu elbiseleri üretebilen 2 ülke bulunduğunu, Türkiye'nin Almanya ve Japonya'dan sonra üçüncü ülke konumunda olduğunu vurguladı. 

Bayar, TSK'nın ihtiyaç duyduğu her türlü teknik ve teknolojik ihtiyacının Türkiye'den karşılamayı hedeflediklerini dile getirerek, bu üretimle birlikte önemli bir eksiği tamamladıklarını ifade etti. 

Bu elbiselerin bu güne kadar hep yurt dışından ithal edildiğini anlatan Bayar, ''Bu günden sonra kendi teknolojimiz, kendi üreticimizle bu ihtiyacı karşılar durumdayız. 2017 yılına kadar 162 bin elbiseyi buradaki tesisten elde edeceğiz. Bu gün itibariyle de seri üretim başlıyor'' şeklinde konuştu. 

ÇAN Ortak Girişim Grubu Ortaklarından Celal Öğütoğulları da proje için firmaların ortak girişimler oluşturduklarını ifade ederek, ''NBC Koruyucu elbise takımının, nükleer, biyolojik, kimyasal saldırılara karşı kişiyi koruyan bir sistemdir'' dedi. 

Öğütoğulları, NBC-KET Projesi'nde maske, NBC elbisesi, iç eldiven ve bot kılıfından oluştuğunu belirterek, maskenin, makina-kimya enstitüsü tarafından üretildiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız