SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO 'Akrediteli' Olacak..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, Çevreyolu'ndaki oda arsası için proje hazırlanması amacıyla 2 firmanın dosya aldığını, ayrıca odanın uluslararası akreditasyonu için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Türkiye'de son günlerdeki tartışmalarla ekonominin ikinci plana atıldığını belirterek, iş dünyası olarak bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Fındıklı, "Ülkemizin ve Malatya’mızın gündemi cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmıştır. Geçtiğimiz günlerde Fabrikatörlerimiz ve işadamlarımıza yaptığımız ziyaretlerde bize sorulan soru cumhurbaşkanı kim olacak sorusu idi. Gelişmiş Avrupa ülkelerindeki genel seçimlerinde bile böyle bir şey yoktur. Her şey kendi mecrasında olmalı. Türkiye aşiret devleti değildir, kurallar çerçevesinde cumhurbaşkanı seçilir. Şimdiye kadar 10 cumhurbaşkanı nasıl seçildiyse şimdi de öyle seçilir, bizim önceliğimiz ekonomi olmalı. Ülkemizde ve Malatya’da ekonomiyi birinci gündem yapmazsak zararını önümüzdeki süreçte biz çekeriz."dedi.

Fındıklı, 6-8 Haziran 2007 tarihinde Malatya'da KOBİ Fuarı'nın açılacağını belirterek, "Bu KOBİ Fuarını, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Fuarda, Türkiye'deki KOBİ'lere verilen desteklerden nasıl istifade edilir, hangileri destekler, hangi yardımlar vardır, onların detaylı olarak anlatılacak" dedi.

TSO binasındaki 5. katta 3 salonun eğitim amaçlı olarak yeniden düzenlendiğini ve 15 gün içerisinde buranın hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Fındıklı, "Burası hem şirket ve hem de işadamlarımızın özel toplantıları için kullanılabilecek" diye konuştu.

TSO'nun yeni binası için şartnamelerin hazırlandığını ve gazetelere verilen ilanlarından ardından tanınan süre içerisinde kat karşılığı yapılacak bina projesi için 2 firmanın teklif verdiğini, projelerin hazırlanması için Haziran ayına kadar süre tanındığını anlatan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, "Ayrıca Odamızın uluslararası akreditasyonunu da sağlayacak çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar akreditasyonumuz geçici olarak kabul edildi. Prosedür ve eksiklerimizi tamamlıyoruz sanıyorum 6 ay içinde Odamız ‘Akredite’ almış ve uluslar arası akrediteli oda statüsüne kavuşmuş olacaktır.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız