SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Altınoluk'ta Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mayıs ayı meclis toplantısı Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde yapıldı.

MTSO meclis üyelerinin Çanakkale Şehitliği ziyaret programı nedeniyle Mayıs ayı meclis toplantısını Altınoluk Beyza Otel'de, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve Genel Sekreter Sait Kabadayı başkanlığında gerçekleştiren MTSO, burada istişarelerde de bulundu.

Toplantıda açılış konuşması yapan MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, "Ecdat Çanakkale'de nasıl savaşmış, oraları görmek için meclis üyeleriyle bir program yaptık. Bu çerçevede mayıs ayı meclis toplantısını da gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin önemine de temas eden Payza, "Karışan helvayı ayrıştırma peşinde olanlar var. Bu şer güçlerine birlik ve beraberlikle imkan verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Malatya olarak kabuğumuzu yırtmamız lazım. Ürettiğimiz sadece kendi bölgemize değil de, başka yerlere ne kadar gönderirsek o kadar ekonomik girdi artar. Bu nedenle, daha önceden Suriye ve Kuzey Irak gezisi düzenlemiştik. Bu tür gezilerimizi devam ettireceğiz. Yurt dışı gezilerimizi de sürdüreceğiz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisinin kapasite arttırım ihalesinin haziran ayında yapılacağını söyleyen Erkoç, Darende Organize Sanayi Bölgesi'nin de 25 Mayıs'ta ihale edildiğini bildirdi.

Organize sanayi bölgelerinde yılsonuna kadar toplam 20 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını aktaran Hasan Hüseyin Erkoç, buraya çok amaçlı sağlık ünitesi kuracaklarını, yüzde 51 giderini kendilerinin karşılayacağını ve 800 bin TL'ye mal olacağını söyledi.

Teknokent kurulması için 390 dönüm yer ayırdıklarını da hatırlatan Erkoç, "Teknokent için şirket kuruldu. 1. ve 2. OSB olarak hisse satın aldık. Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneğini Teknokent ile gösteriyoruz" diye konuştu.

Erkoç, Malatya'da mart ayında kayısı çiçeklerinde yaşanan don olayından sonra, üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl ertelenmesi, dönüm başına ise 150 TL ödenecek olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Bazı meclis üyeleri kaçak çalışan sigortacılar sorununu dile getirirken, bazı üyeler de Doğu ve Güneydoğu illerinin sıklıkla ziyaret edilip, pazar payının arttırılmasını önerisini ilettiler.

Bu arada, MTSO'nun mayıs ayı toplantısını misafir olarak takip eden Balıkesir Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği Başkanı Mustafa Önder ise, Edremit veya Akçay'da Malatyalılar Kültür Evi yapmayı planladıklarını dile getirip, bu konuda MTSO meclisinden ilgi istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız