SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Başkanı Vagon Onarımı Anlattı..

A- A+ PAYLAŞ

Devlet demiryoylarının borcuna karşılık olarak Maliye Bakanlığı'na devredilen Malatya Vagon Onarım Fabrikası için Maliye Bakanlığı'nın 16.5 milyon YTL tutarında para istediği öne sürüldü. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, son günlerde Hyundai yatırımı için gündeme getirilen Vagon Onarım Fabrikasının kullanılabilmesi için, Çalık grubu ile bir proje yaptıklarını, bununla ilgili aşamaları anlattı. Fındıklı, buranın 49 yıllığına kiralanması, ya 16.5 milyon YTL'ye satılması ya da özelleştirilmesi seçeneklerinden birisinin uygulanacağını belirtti. TSO Başkanı, Çalık grubu ile birlikte yaptıkları proje ile uğraşırken, başka bir proje ile uğraşmalarının "ahlaki" olmayacağı iddiasında bulundu. TSO başkanının, "başka proje" diye bahsettiğinin Hyundai alternatifi olduğu ifade ediliyor.

TSO MECLİS TOPLANTISI..
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi, Sami Payza başkanlığında Özel İdare Salonu'nda Aralık 2005 dönemi toplantısını yaptı. Toplantıda TSO'nun 2006 yılı tahmini bütçesi 950 bin YTL olarak, gideri ise 869 bin YTL olarak kabul edildi. TSO'nun 2005 yılı tahmini bütçesinin 750 bin YTL, gerçekleşen bütçesinin ise 867 bin YTL olduğu aktarıldı.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Kurumlar ve Gelirler Vergisi'nde indirimler yapıldığını belirterek, "Vergi indiriminden dolayı yatırım indirimi uygulamasının kaldırılmasına yönelik çalışmalar oldu. Ancak yatırım indirimi uygulamasının kaldırılmaması için bir orta yol bulunacak gibi görünüyor. Yatırım indirimi uygulamasından yararlananların, vergi indiriminden faydalanmaması konusunda bir çalışma var. Ocak ve Şubat ayında yapılacak bir çalışmada işçi stopajları ve özellikle SSK primlerinde işveren lehine iyileştirmelerin yapılacağı bir uygulama olacak" dedi.

VAGON ONARIMI KONUŞTU..
Vagon Onarımn Fabrikası konusunda da bilgilere veren TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Vagon Onarım Fabrikası için Ahmet Çalık ile birlikte bir proje yaptıklarını söyleyerek, "Projeyi bakanlığa ve Defterdarlığa sunduk. Ancak, teşvik kapsamında arazinin devredilmesi söz konusu. Çıkan kanundaki bir madde de arazi üzerindeki binalarla ilgili emlak rayiç değerinin üzerinden devredileceği yazıyor. Bu konuda Yeşilyurt Mal Müdürlüğü ve Defterdarlığımız çalışmalarını yaptılar. Ama gördük ki, üzerindeki emlak değeri rayici yaklaşık 20 milyon YTL'nin üzerinde çıktı. Kanuni indirimlerle fiyatı 16.5 milyon YTL'ye indirdik. Dolayısıyla bu fiyatla devredilmesi fevkalede zor görünüyor." diye konuştu.

Vagon Onarım Fabrikası'nın ya mevcut fiyatla devredileceğini veya yıllık 80 bin YTL verilmek şartıyla 49 yıllığına kiraya verilebileceğini ya da Özelliştirme İdaresi'ne devredilerek özelleştirme yoluyla satılacağını belirten Fındıklı, Vagon Onarım Fabrikası konusunda hukuki alt yapının oluşmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız