SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Başkanından Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Siyasi otoriteye yapılmış davranışlar; ekonomi, istikrar, üretim, ihracat, yatırım ve işsizliğe yapılan bir müdahaledir. Bu tür davranışlar ekonomide istikrar ve güven ortamını bozucu etki doğuracaktır" dedi.

Erkoç, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, Adalet ve Kalkınma Partisi nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açması iş dünyası olarak bizleri düşündürmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilkelerin hiçbirinden vazgeçilemez.

Siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. Bu unsurları tahrip etmek demokrasiyi tahrip etmek anlamına gelir. Siyasi istikrarın bozulduğu bir ülkede ekonomiden ve gelişmeden bahsetmemiz mümkün değildir. Ekonomi ancak siyasi iktidarla, demokrasinin tüm unsurlarının yaşanmasıyla büyür.

Türk iş dünyası hep siyasi istikrarın olduğu dönemlerde büyümeyi sürekli kılmıştır.

Siyasi istikrarsızlığın olduğu dönemlerde Türkiye ekonomisinin önemli fırsatları kaybettiğine herkes şahit olmuştur.

AK Partiye karşı açılan dava girişimi gerek ulusal ve gerekse uluslar arası arenada ekonomimiz aleyhine bazı korkuların oluşmasına sebep olmakla birlikte, güven ve istikrar ortamının da bozulmasına neden olmaktadır.

Geçmişte tam 26 parti kapatıldı. Ne oldu;. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda parti kapatmaları ve siyaset yasaklarıyla hiç bir yere varılamadığı gibi siyasi partilerin kapatılması Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarına hiçbir çözüm getirmediği de açıkça görülmektedir.

Ülke ve halkın menfaatlerini bir tarafa bırakarak yapılan bu müdahale sadece siyasi otoriteye yapılmış bir müdahale değil, aynı zamanda ekonomiye, istikrara, üretime, ihracat, yatırım ve işsizliğe yapılan bir müdahaledir. Bu tür davranışlar ekonomide istikrar ve güven ortamını bozucu etki doğuracaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız