SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Başvurusu Gibi!

A- A+ PAYLAŞ

22 Temmuz'daki seçimler öncesi, milletvekili aday adaylarının partilere başvurusu ya da başvuru yapacaklarına ilişkin açıklamaları devam ediyor.

FINDIKLI'NIN BAŞVURUSUNDA TSO GÖRÜNTÜSÜ..
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Fındıklı (fotoğrafta soldan 5.), AKP İl Başkanlığı'na milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaparken, partiye odanın meclis başkanı Sami Payza, yönetim kurulu başkan vekili Hasan Erkoç, diğer bazı yöneticilerin yanı sıra, "memur" konumundaki oda genel sekreteri Sait Kabadayı ile birlikte gitti.

2004 yılı seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı başvurusu sırasında da benzer bir görüntüyle AKP il merkezine giden Fındıklı'nın başvuru görüntüleri, "TSO'nun adaylık başvurusu gibi" değerlendirmelerine yolaçtı.

Fındıklı, aday adaylığına karşın TSO Başkanlığı görevini de sürdürecek. Çünkü, ilgili yasa gereği, oda başkanlarının, aday adaylığı ya da adaylık sürecinde istifaları söz konusu değil. Ancak, aday olup seçildikleri takdirde, mazbatalarını aldıkları gün oda başkanlığı görevinden ayrılmış oluyorlar.

AKP'YE RESMİ BAŞVURU 17 OLDU..
Aday adaylığı başvurularının 15 Mayıs akşamı sona ereceği AKP'ye Malatya aday adaylığı için resmen başvuranların sayısı da Cuma günü saat 18.00 itibarıyla 15'e yükseldi.

Dr. Bülent Topaloğlu, Veteriner İsmet Yılmaz, Avukat Abdullah Eraslan, Diş Hekimi İhsan Pektaş, işadamı Münir Temelli'nin yanı sıra AKP eski il başkanı İhsan Koca, Başkan Yardımcısı Huzeyfe Karaaslan, yönetici Abdullah Polat, Mali Müşavir Şefik Şengün, İl Genel Meclisi eski başkanı Bekir Çelik, Ahmet Durmuş, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, Mehmet Çakantemur, Memursen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şahin Kayaduman, Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Gündüz ve Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr.Ramazan Kadak parti il başkanlığına resmen aday adaylığı başvurusunu yaptılar.

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık aday adaylığını açıklarken, henüz başvurusunu yapmamıştı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılarından Ziraat Mühendisi İrfan Dilsiz de Malatya'dan aday adayı olacağını açıkladı.

CHP'DE..
Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 22 Mayıs'ta sona erecek olan aday adaylığı başvuruları genel merkeze yapıldığı için Malatya'ya bu konuda bir bilgi ulaşmış değil.

Bu partide il başkanı Niyazi Ergin Gökçe, merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak, Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan, Ankara Üniversitesi SBF Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın Karatepe aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etmişlerdi.

MHP'DE 11 İSİM..
Milliyetçi Hareket Partisi'ne milletvekili aday adaylığı için başvuranların eski milletvekili Namık Hakan Durhan, DDY Genel Müdür Yardımcılarından Şinasi Kazancı, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Uzunoğlu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde mühendis Türk Kamusen Malatya Temsilcisi Emin Göktaş, Telekom Müdür Yardımcılarından Ahmet Özçiçek, Belediye Meclis Üyeleri Cumali Demirel ve Mehmet Torun, Kadın Kolları Başkanı Gülşen Özer, eğitimci Vahit Mumcu'nun yanı sıra Saime Palancıoğlu ve Ali Eroğlu oldukları öğrenildi.

Eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'nin, milletvekili adaylığını düşünmediği, bu nedenle başvurusunun söz konusu olmadığı da belirtiliyor.

MHP'de de aday adaylığı başvuru süresi devam ediyor.

ANAP'TA..
Anavatan Partisi'nde aday adaylığı için Vedat Kapusuz, Halise Çine, Gülay Mumcu ve Emine Önal'ın başvurdukları, Rıza Sinanoğlu ve Ece Budan'ın da başvuracakları belirtiliyor.

DYP'DE..
Doğruyol Partisi'nde Ümit Ateş, Avukat Necla Çitil Tufan, Neziha Kargın ve Salih Taş'ın aday adaylığı başvurusunu yaptıkları, Emekli Emniyet Müdürü Ali Kalkan, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirlerinden Mahmut Yıldırım, Dr. Ahmet Nisan Öztaş ve Derviş Ali Kılıç'ın yanı sıra eski il başkanı Mehmet Özden'in başvuruda bulunacakları öğrenildi.

DSP'DE..
Demokratik Sol Parti'de aday adaylığını açıklayan isim, bu nedenle il başkanlığından istifa eden İbrahim Demirhan.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız