SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Heyeti Fas'ta

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:40
TSO Heyeti Fas'ta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki ile beraberindeki 36 kişiden oluşan işadamları, Fas’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunuyor. 

Malatya heyeti, Fas ziyaretinin ikinci gününde Rabat’ta Türkiye Cumhuriyeti Fas Büyükelçisi ve Ticaret Müşavirliğini ziyaret etti. Fas Büyükelçisi Uğur Arıner’a yapılan ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Erkoç, şöyle konuştu: “Burada gerçekten çok yakın ilgi ve alaka gördük. Bundan dolayı Sayın Büyükelçimize teşekkür ederiz. Girişimci ruhumuzu çok iyi kullanarak dünya pazarlarına erişmek zorundayız. Şu an ülkemizin etrafı sıkıntılarla dolu. Ancak biz ülke olarak bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum. Avrupa ülkelerine ihracatta bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları yeni pazar arayışları ile aşmak zorundayız. En büyük pazarın başta Fas olmak üzere Kuzey Afrika ülkeleri olduğunun farkındayız. Yeni süreçte işadamlarımızın bakir olan bu pazarlara açılması siz büyükelçilerimizin desteği ile olacaktır."

Dünyada hiçbir ülkeye nasip olmayan genç bir nüfusa sahip olduğumuzu anlatan Erkoç, şunları söyledi: "Girişimci ruha sahibiz. Şu an ihracatımızın 146 milyar dolara çıkmasının bu girişimci ruha sahip olmamızla mümkün olmuştur. Biz iş dünyamızın cesaretine inanıyoruz ve destekliyoruz. Ülke olarak 2023 yılı hedeflerine bizi ulaştıracaklardır. Çok geç kalınmış olmakla birlikte Fas gibi ülkelere girebilecek durumdayız. Bir yatırım ve ticaret ortamının burada olduğunu görüyoruz. Biz Malatyalı kurumlar olarak üyelerimizi Kuzey Afrika pazarlarına getirmek ve yeni iş imkanları oluşturmak için gayret içinde olacağız.” 

Büyükelçisi Uğur Arıner de Kuzey Afrika ve kara Afrika’sının bizim milletimiz tarafından geç fark edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok daha öncesinde Çinliler ve Japonlar buralara girmişlerdi. Ama şimdi bu atılımcı ruhla ve genç nüfusla biz buralarda pay sahibi olmayı arzuluyoruz. Türkiye ile Fas arasında uçakla 4,5 saatlik bir mesafe var. Bu çok uzak bir mesafe değil. Londra ile de aramızda 4 saatlik bir mesafe var. Buna rağmen işbirliği içindeyiz. Ancak biz, Afrika’yı yeni yeni keşfediyoruz. Hükümetimizin bu konuda çok büyük gayretleri bulunmaktadır. Eskiden Afrika’da 11 olan büyükelçilik sayımız şu an 32‘ye yükseldi. Fas’ta çok iyi bir iş düzeni var. İnsanları Türkiye’ye çok sıcak bakıyor. Burada her zaman Türkiye’nin bir dostu olan halk var. Halkın bize olan yakın tutumunu daha iyi ilişkilere dönüştürmemiz lazım.” 

Erkoç, büyükelçiye kayısı ikram etti. Heyet daha sonra Rabat Ticaret Ataşeliğine geçerek burada Ataşe Selami İncekara’yı makamında ziyaret etti.

Malatya heyeti, Rabat Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız