SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Meclisi Toplandı

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Üyeleri ve bir grup işadamı, 16-21 Kasım tarihleri arasında Bosna-Hersek'e iş gezisinde bulunacak.
 
Malatya TSO Meclisi Ekim ayı toplantısı Meclis Başkan Vekili Ahmet Gür'ün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, İstanbul Eski Milletvekili Hüseyin Kansu ile Meclis Üyeleri katıldılar. İstanbul Eski Milletvekili Hüseyin Kansu, 16-21 Kasım tarihleri arasında Bosna-Hersek'e yapılacak olan iş gezisi hakkında bilgi vererek, "Bosna-Hersek, biz Türklerin dünyasına 1463'te girmiştir. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethinden 10 yıl sonra Bosna'yı fetih etmek ona nasip olmuştur. Dini yaşamları tamamen bize benzemektedir. Nüfusu 4 milyonu geçmektedir. Yaklaşık 5 yıl sonra Bosna-Hersek, AB üyesi olacaktır. Yani, Şimdiden oraya yatırım yapmak, gelecek için önemlidir. 17 Kasım Perşembe günü Saraybosna şehrinde ticaret Odası'nda yapacağımız ziyaret ve görüşmelerden sonra toplam 4 fabrika ziyareti yapılacaktır. Ticari görüşmelerin ardından Bosna'daki tarihi mekanları da gezeceğiz. Avrupa ortasında ve Türk-İslam dünyasına baktığımız da, Türk-İslam aleminin Avrupa içinde en ileri noktası olan Bosna'nın Türkiye açısında stratejik önemi olduğu görüşüne sahibim. Hükümetimizde bu görüştedir. Bunun içinde Bosna'ya sahiplenmeyi, Kuzey Kıbrıs'a sahiplenmeyi eşdeğer görmektedir. Nasıl ki, Kuzey Kıbrıs, aziz milletimizin davası ise, aynı şekilde Bosna'ya bu gözle bakılmaktadır" dedi.
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise yaptığı konuşmasında son dönemdeki terör olaylarına değinerek, "Buradaki en önemli mesele, bizim Güneydoğu'daki kardeşlerimizin de bu PKK ve uzantılarına 'artık yakamızdan düşün' demesi lazım. O noktaya doğru gidiyoruz" diye konuştu.
 
Malatya'daki Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nün kapatılmasının gündeme geldiğini ve bundan dolayı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Gümrük Müsteşarlığı ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Öz, "Malatya üzerinde az sayıda gümrük işlerini yapıldığını ve böyle bir sıkıntının olduğunu duyduk. Bakanımız Hayati Yazıcı ile Müsteşarımız ile bir görüşme yaptık. Malatya'daki ihracatın az olmasının Malatyalılardan değil, buraya gönderdikleri elemanlardan kaynaklandığını da söyledik. Diğer konularla ilgili olarak ta görüşmede bulunduk" şeklinde bilgi verdi.
 
TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, odanın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Van'da yaşanan depreme Malatya olarak da seyirci kalmadıklarını belirtitip, "Van'da yaşanan depremin hemen ardından oda olarak ilk etapta 400 koli gıda paketi gönderdik. Yine odamız üyelerinden Ilsan ve Alima Şirketi 1'er TIR gıda paketi gönderdi. Yüreğimiz Van'daki depremzedeler ile attı" dedi.
 
İnönü Üniversitesi - sanayi işbirliğinin gelişmesi açısından büyük önem arz eden teknokente de değinen Özdemir, Türkiye'de bulunan 43 teknokentten birinin Malatya'da kurulmasının sanayici için büyük önem arz ettiğini kaydetti. Özdemir, iş adamlarının Bosna-Hersek'e yapacağı gezi ile ilgili olarak da bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız