SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Meclisi'nde Konuşulanlar

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı Sami Payza başkanlığında yapıldı.

KAYDA ALINAN İSTİHDAM VE MERMER OSB..
Toplantıda konuşan Oda yönetim kurulu başkanı Mücahit Fındıklı yönetim kurulu olarak Mart ayı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi ve özetle “ilimizde özel sektörde çalışan 21.00 sigortalı işçi var. Teşvik kapsamından önce bu rakam çok düşüktü bu kapsam dahilinde 4500-500 işçi kayıt altına alındı. Yani yeni işçi alımı olmadı, sadece çalışan işçiler teşvik kapsamı ile kayıt altına alındı. Onun için teşvik kapsamının eski haliyle devam etmesi gerekir.

Bizler oda olarak istihdam yaratıcı yeni iş alanları yaratmak için çalışıyoruz. Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi bölgesi için ön yer tespit çalışmaları için teknik ekipler geldi. Mermer Organize Sanayi Bölgesi hem Malatya ekonomisine ve hem de Akçadağ ilçemizin gelişmesine destek verecektir. Geçtiğimiz hafta ilimize gelen Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Çoşkun önemli bir mermer rezervine sahip olan bu bölgenin ekonomiye kazandırılması için olumlu görüş bildirdi. Buranın faaliyete geçmesi ile birlikte hem ilimiz ekonomisi hem de yaratacağı istihdam bakımından önemli işlevler görecektir. Şu an için bu bölgeye İstanbul, Afyon gibi mermer sektörünün önde gelen 26 büyük firması başvuru yapmış durumda.” dedi.

ANTALYA SEFERİ DE BAŞLAYACAK..
Fındıklı, ayrıca Mart ayında gündeme gelen Havaalanının 6 aylığına bakım için kapatılması gündeme gelince oda olarak hemen alternatif proje ürettiklerini belirterek “Her krizden olumlu sonuçlar çıkar anlayışıyla alternatif projeler ürettik. Bu önerilerimizi Askeri yetkililere ve havaalanı idarecilerine sunduk. Önerilerimizi olumlu karşıladılar. Yapılacak iyileştirmelerle pist alanımızı genişleteceğiz böylece havaalanımız sivil havaalanı statüsüne kavuşmuş olacak. Günde 1000-1500 olan yolcu sayımızı çoğaltmak ve yeni pazarlar yaratmak amacı ile Antalya seferleri önümüzdeki günlerde başlayacak.
Almanya’ya direk seferler ilk etapta haftada 3 gün olmak üzere 2 Mayıs’ta başlayacak, yolcu kapasitesine göre sefer sayıları haftanın tüm gününe yayılabilecek.

Böylece; Malatya’nın Karadeniz dışındaki tüm bölgelerine havadan ulaşımı rahatlıkla sağlanabilecek. Bu durumda ilimizin bölgede bir destinasyon merkezi haline gelmesini sağlayacak. Burada Ankara seferleri için bir problemimiz var. Sabah seferlerine yolcu bulmakta güçlük çekiliyor, yardımcı olamazsak seferler günde bire düşecek. Saatlerini ayarlamaya çalışıyoruz, üye arkadaşlarımızın bu konuya biraz eğilmelerini istiyoruz gelecek veya gidecek misafirlerini uçak ile yolculuk yapmalarını sağlamalarını istiyoruz” diye konuştu.

ÇEVREYOLU'NDAKİ YER..
Fındıklı, Çevreyolu üzerinde ve Tekel Fabrikasının arka kısmında yer alan 3400 m2’lik oda arsası için yaptıkları çalışmaları anlattı. Fındıklı “ Biz bu arsamızı kat karşılığı yaptırmak istiyoruz. TOBB’daki arkadaşlarımız tarafından bu arsa için tamamen ücretsiz olarak projeler çizildi. İhale süreci içinde yer alacak olan, teknik şartname, dosya ücreti gibi konularda Oda Meclisinden yetki istiyoruz. Hazırlık sürecinden yapılacak ihale ile Haziran ayında inşaatımızı başlamak istiyoruz. Kat karşılığı olacak bu yöntemle ihaleyi kazanan firma bizim istediklerimizin dışında kalan yerleri ister dershane, ister sağlık isterse di iş merkezi olarak değerlendirebilir.” dedi.

Yapılan oylamada Oda yönetim kuruluna ihale süreci için yapılacak çalışmalar için yetki verildi.

BİR PİLOT BÖLGE DE MALATYA..
Oda başkanı Fındıklı son olarak da Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) merkezinin kurulması için oda meclisin karar alınması gerektiği söyledi ve “Pilot bölge olarak geçtiğimiz yıllarda başlayan ve Türkiye’de Gaziantep, İzmir ve Kocaeli gibi sanayi bölgelerinde faaliyet gösterem merkezin başarılı olması üzerine bu sayı Bakanlar kurulu Kararı ile 8 il’e çıkarıldı. Malatya’da bu illerden biri. Bu merkezin kurulması ile ilimizdeki gelişme daha bir ivme kazanacaktır” diye konuştu..

Yapılan oylamada merkezin İlimizde kurulması kararı alındı.

"MALATYASPOR KONUSUNDA HAKSIZ SALDIRI VAR.."
Dilek ve temmeniler bölümünde söz alan TSO başkanvekili Hasan Erkoç; son günlerde Malatyaspor bahane edilerek TSO’ya haksız saldırıların yapıldığını öne sürdü ve “Oda olarak Malatyaspor’a hep destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Meclis Başkan vekillerimizden Selahattin Dağıstanlı Malatyaspor’da yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır ve olumlu çalışmaları vardır. Ayrıca biz bu sezon maliyeti 35.000 YTL civarında olan 3 deplasmanı karşıladık ve karşılıyoruz. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işadamlarımız ile Kuyumcular Odası olarak karınca kararınca desteğimizi yapıyoruz. Öyle asılsız suçlamalarla kurumları karşı karşıya getirmenin bir anlamı yok” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız