SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Meclisinde Şikayetler..

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi'nin toplantısında yöneticiler, bazı hizmetlerle ilgili şikayetlerini dile getirirken, bir üye de hükümetin beklentilerine yanıt vermediğini öne sürdü. Bu arada, toplantının ardından verilen yemekte, aynı zamanda oda meclisi ve Malatyaspor yönetim kurulu üyesi olan Selahattin Dağıstanlı, Malatyaspor Eşya Piyangosu bileti sattı.

ODA MECLİSİ..
Oda meclisinin Mart ayı olağan toplantısı, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapıldı.

TSO Oda Başkan vekili Sıddık Özdemir, “Esnafın ve işadamlarının Bağ-Kur’la olan çilesi hala sürüyor. SSK, Emekli Sandığı gibi kuruluşlar üyelerine eksiksiz hizmet verirken Bağ-Kur maalesef esnaf ve işadamına üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor. Üstelik bizim vizitelerini imzalayarak gönderdiğimiz işçilere hizmeti anında ve aksaksız sürdürürken bizlere üvey evlat muamelesi yapıyor. Peşin olarak ödediğimiz paraları 2-3 ay sonra bizlere veriyor. Bu çilenin artık bitmesi gerek” dedi.

TSO Meclis Başkanı Payza “Aynı durum telefon görüşmelerinde de var. Askere, polise, memura 3 er hat veriyorlar ama esnaf ve işadamı kesimine bi şey yok. Esnafın-işadamının sesi çıkmıyorsa bu onların olgunluğundandır.”dedi.

O ara da bir meclis üyesinin yerinden “Bu hükümete güveniyorduk, bu hükümet de bu sorunumuzu çözemedi” diye bağırdı.

TSO Başkan Vekili Özdemir, Besi Bölgesi kurulması ile ilgili olarak, Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki 15 bin dönüm arazi ile ilgili çalışmalarında devam ettiği bilgisini verdi. Avrupa Birliği (AB) fonları ile ilgili olarak yapılan çalışmalara TSO Meclis Üyeleri'nin de ilgi göstermediğini belirten TSO Başkan vekili Sıddık Özdemir, yeni bir oda binası yapılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve ihalenin ise bu yıl yapılacağını kaydetti.

Özdemir, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne Bakanlıktan 2 milyon YTL ödenek aktarıldığını belirtti.

Özdemir, Erhaç Havaalanı'ndaki terminalın TSO'nun girişimi ve siyasilerinde desteği ile bitirildiğini aktararak, "Günde 5 uçak seferimiz var. Aylık yolcu kapasitemiz 30 bin. Malatya'da geçtiğimiz yıl 309 bin kişi uçakla yolculuk yapıyorsa bu çok önemli bir gelişmedir" dedi.

TSO Meclis Başkanı Payza, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki bazı illerde meydan gelen olayların, sanayici ve tüccarın yatırım yapmasını engelleyeceğini söyledi.

MALATYASPOR BİLETİ..
Öte yandan, toplantının ardından yenilen toplu yemek sırasında, Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Selahattin Dağıstanlı, kulübün bir süre önce satışa çıkardığı Malatyaspor Eşya Piyangosu biletlerini, meclis üyesi arkadaşlarına satmak istedi. Toplam 69 üyesi bulunan TSO meclisinin üyeleri, Dağıstanlı'dan tanesi 10 YTL olan biletlerden 100 kadar aldılar. Dağıstanlı, işadamları ve meclis üyelerine satmak üzere kulübün kendisine 1.000 bilet verdiğini, ancak 100'ünü satabildiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız