SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Seçim Sonucuna İtiraz..

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nda Çarşamba günü yapılan Meslek Grupları ve Meclis Üyeliği seçimi sonuçlarına itiraz edildiği bildirildi. İlçe Seçim Kurulu itirazı karara bağlayacak.

TSO seçimlerine; halen başkanlık görevini sürdüren Mücahit Fındıklı (logolu fotoğraftaki) ile Yrd.Doç.Dr. Ali Koçyiğit başkan adaylıklarını ilan ederek katılmışlar, 25 meslek grubunda 2 bin 997 oda üyesinin oy kullandığı seçimlerde Fındıklı yanlıları PEMBE, Koçyiğit yanlıları ise MAVİ listelerle yarışmışlar, seçim sonunda meslek grubu temsilcilerinin yanı sıra odanın 69 meclis üyesi belirlenmişti. Fındıklı yanlıları 22 gruptan toplam 61 üyelik, Koçyiğit yanlıları ise 3 gruptan 8 üyelik kazanmışlardı.

Alınan seçim sonuçlarına karşı, Koçyiğit grubu tarafından itirazda bulunulduğu bildirildi.

Seçim sonuçlarına karşı genel itiraz olarak; tüzel kişi üyelerin oy kullanabilmeleri için gereken “Yetki Belgesi”nin, yasa gereği tahsil edilmesi gereken 14 milyon liranın bunu ödemesi gerekenlerden alınmayıp “yatırıldı” denilerek, odanın mevcut yönetimince muhataplara ücret alınmaksızın dağıtılması, seçim sırasında yetki belgesi dağıtılması, böylece seçim adaletinin engellenmesi iddialarının ilçe Seçim Kurulu’na iletildiği öğrenildi.

İtiraz edilen sonuçlardan biri, başkan adaylarından Mücahit Fındıklı’nın bizzat yeraldığı 18 no.lu “Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri” grubu sonucuna yönelik oldu. Buradaki oylamayı 62’ye karşı 61 oyla Fındıklı’nın PEMBE listesinin kazandığı açıklanmıştı. İtirazda, bu grupta Sandık Kurulu’nun önce mavi listenin kazandığını ilan ettiği, kısa bir süre sonra PEMBE listenin kazandığının belirtildiği, dolayısıyla 1 oy farkla Fındıklı’nın seçildiği bu grupta, oyların yeniden sayılması gerektiği ifade ediliyor.

İtiraz edilen 4. no’lu “Elektrikli- Dayanıklı Ev Gereçleri” meslek grubunda Fındıklı’nın PEMBE listesi 77, Koçyiğit’in MAVİ listesi 73 oy almıştı. Bu grupta, tüzel kişiler adına oy kullananların bazılarının yetki belgelerinin karışıklığı ve yetkili olmayanların oy kullanımı iddiasında bulunuldu.

İtiraz edilen 22 no.lu “Toplumsal ve Kişisel Hizmetler- Kuru Temizleyiciler” meslek grubunda yine yetki belgesi karışıklığı, yetki belgesinin toplanmamış olması gerekçeleri dile getirildi. Bu grupta PEMBE liste 85, MAVİ liste 64 oy almıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız