SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TSO Seçiminde Usulsüzlük Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın 6 Ocak 2009 tarihinde yapılacak olan seçiminin bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla durdurulması ve iptal edilmesi için Malatya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ve Seçim Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Enver Gülalioğlu tarafından Malatya Merkez 1. Seçim Kurulu Başkanlığına ve Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliğine verilen iki ayrı dilekçede, seçimin durdurularak iptal edilmesi talep edildi.

Merkez 1. Seçim Kurulu Başkanlığına verilen dilekçede, TSO yönetiminin seçim yönetmenliğine uymadığı, Bilgi Edinme Yasası kapsamında grup listelerinin yönetmenlik gereği verilmesi gerekirken verilmediği, listelerin yasal olarak yayınlanması gereken TSO resmi web sitesinde yayınlanmayarak, sitenin yayınının durdurulduğu, üyelerin yüzde 80'inin hangi meslek grubunda olduğunu bilmediği, katılımın sağlanması için gereken sürenin tanınmadığı, üye bilgilendirilmelerinin engellendiği, seçimin yapılacağı TSO binasının seçime uygun olmadığı, mevcut yönetimin kendileri dışında başka bir grubun seçime girmesini engellediği iddia edildi.

Başvuru dilekçesinde, "Malatya’da toplam 4 bin üyenin oy kullanacağı bu seçimin 27 ayrı meslek grubu ve 160 iş sektörünü ilgilendiren. açıkça bu şekli ile seçim yapılması, mekanın dahi uygun olmadığı ve yasal düzenleme ve hukuk ilkeleri ile bağdaşmamakta olup, bu şekli ile seçimin yapılması, Malatya TSO organ seçimlerine açıkça gölge düşürecektir" denildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Enver Gülalioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, mahkemenin vereceği sonucu bekleyeceklerini, mahkemenin dilekçelere red cevabı vermesi durumunda ise seçime girmeyeceklerini belirterek, "Biz gayri ahlaki bu traji komik seçimin bir tarafı olmayacağız. Bu konuda yapılacaklara ben bir isim bulamadım. Bunun adına seçim denemez. Çünkü seçim en az 2 alternatiften birini seçmektir. Malatya'ya bunu çok gördüler. Şimdi bizim Malatya'ya yapacağımız en büyük katkı bunları kendileriyle baş başa bırakarak, 4 bin Malatyalıyı itiş, kalkış içerisinde bir mesai günü hamamın üstündeki yerlerine çıkarıp, inmek zahmetinden kurtarmaktır. Her sandığa kendi aralarında 3-5 oy atıp kendilerini seçebilirler. Sonuç olarak, akıl ve vicdan sahibi herkesi üzecek bir seçimi daha Malatya kaybetmiş olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız