SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TSO Üyeleri de Yararlanacak"

0
Güncellendi - 2016-09-01 18:56:39
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Torba Yasa ile kamu alacaklarına dair yeniden yapılandırma 19 Ağustos 2016 tarih 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Ticaret ve Sanayi Odası’na borcu olan üyelere de yansıdı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdullah Duran yaptığı açıklamada, üye aidatı borcu bulunanlara uyarılarda bulunularak, TBMM'de kabul edilen yeni yapılandırmalardan oda üyelerinin de yaralanabileceği belirtti.

Duran, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine şu uyarılarda bulundu:

“6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun 11. maddesinin 5. fıkrasına göre, yapılandırmadan yaralanmak isteyen üyelerimiz, odamıza, 31 Ekim 2016 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurmaları şarttır.

Yasadan istifade etmek isteyip, odamıza yazılı başvuru yapan borçlu üyelerimizin 30.06.2016 (bu tarihte geçerli) tarihine kadar olan aidat borç asıllarına isabet eden gecikme zammı ve faizi alınmayacak ve iptal edilecektir. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen üyeler, aidat borç asıllarının 1.taksidin son ödeme günü 30.11.2016 olup, kalan tutarın ise aylık altı eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacaktır. (Vade son döneme tarihleri: 31 Aralık 2016, 31 Ocak 2017, 28 Şubat 2017, 31 Mart 2017, 30 Nisan 2017)

Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen ya da tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş borç asıllarına ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tekrar tahsil edilecektir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız