SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO "Vatandaş İstikrar, Dedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:27
TSO
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım seçimlerinde AKP’nin yeniden tek başına iktidara gelmesi, ekonomi dünyasını da umutlandırdı. 

7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo sonucunda kararsızlığa giren iş dünyası 1 Kasım erken genel seçimlerde yeniden tek partili iktidarlık dönemine geçiş ile rahatladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, artık çalışma ve üretim zamanı olduğunu söyleyerek seçimlerin herkese hayırlı olmasını diledi. 1 Kasım seçimlerinde milletin büyük bir çoğunluğunun teveccühünü kazanarak seçilen AKP’yi de kutladığını ifade eden Erkoç, “Vatandaş huzur dedi, istikrar dedi, güven dedi. Huzurun olduğu yerde de ekonomi de büyür aynı geçmiş yıllarda olduğu gibi” dedi. 

Tek başına hükumetin kurulacak olması ile birlikte ülkede yatırımlarında hızlanacağını düşündüğünü ifade eden Erkoç, yeni kurulacak hükumetten ise iş dünyası olarak bazı engellerin kaldırılması talep etti. Özellikle yeni teşvik sisteminde katma değeri yüksek ürünler ile ihracata yönelik ürünlere teşvik çıkarılması gerektiğini belirten Erkoç, bunun 2023 hedefine de katkı sunacağını kaydetti. Artık herkesin bir gemide olduğunu kaydeden Erkoç, “Birlikte hareket ve ortak akıl ile problemleri çözmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Önlerinde artık 4 yıl seçim olmayacağını ifade eden MTSO Başkanı Erkoç, “Artık hükümetin iş dünyasının problemlerine ve yeni reformlara odaklanması gerekiyor” şeklinde konuştu. 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında dolardaki düşüşün nedeninin de istikrar ve huzurdan kaynaklandığını ifade eden Erkoç, “Bu durum istikrarın bir işaretidir. İnşallah bu süreci iş dünyası iyi değerlendirir. Bu seçim istikrar ve huzurun ortaya çıkması ile yatırımlarında hızlanacağını düşünüyoruz” diye devam etti.

Türkiye’nin üreten bir ülke olmak zorunda olduğunu dile getiren Erkoç, dış sermayeyi çekecek bir güçte olduklarını ve önümüzdeki süreçte de yurt dışı sermayesinin Türkiye’yi tercih edeceğini savundu. Ülkenin olumsuzluklara rağmen 3,4 büyüme yakaladığını kaydeden Erkoç, artık istikrar ve güvenin de gelmesi ile eskiden olduğu gibi yüzde 8 büyüme hedefini yakalayabilecek güçte olduğu da kaydetti. Ülkenin 2 yılda 4 değişik seçim geçirdiğini anımsatan Erkoç, “Bu süreçte de ister istemez iş dünyası, yatırımcılar önünü görmek zorundaydı. 1 Kasım seçimi ile birlikte tek başına iktidarın gelmesi iş dünyasının da önünü görmesi demektir. Bundan sonra ihracatın da yatırımlarında artacağını ümit ediyorum ve bekliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız