SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'da K.Iraklı Konuklar

A- A+ PAYLAŞ

16. Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali nedeniyle Malatya'ya gelen Kuzey Iraklı işadamı ve tüccarlar ile toplantı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen ticari ilişki toplantısında konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, son yıllarda Kuzey Irak ile ticari ilişkinin artarak yüzde 5'lerden yüzde 20'lere yükseldiğini belirtti. Kuzey Irak ile tarihten gelen sıkı bir bağ olduğuna işaret eden Hasan Hüseyin Erkoç, dünyada ticari yapılanmadaki küçülen pazarda söz sahibi olmak için özellikle komşu ülkelerle ticari ilişkileri güçlendirmek gerektiğini ifade etti. Erkoç, bu süreçte böyle
karşılıklı görüşmelerin önemini anlattı.

Kuzey Irak Dohuk Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nusret Sito Ahmet ise bölgelerinde savaş ve çatışmalar olması nedeniyle her şeye muhtaç olduklarını belirterek, "Kuzey Irak yeniden yapılanma içerisindedir. Bu yapılanmada Türk kardeşlerimizden yararlanmak istiyoruz. Ticari ilişkilerimizi artırmak istiyoruz" dedi.

Konuşmalardan sonra işadamı ve tüccarlar, Kuzey Irak'tan gelen 20 kişilik heyet ile tercüman aracılığı ile görüşme yaptı.

Toplantı sonrasında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kuzey Irak Dohuk Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nusret Sito Ahmet'e tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız