SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'da Meclis Belirlendi

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın 73 meclis üyesi ile 27 meslek grubundaki meslek komitesi üyelerini belirlemeye yönelik oylama yapıldı. Odanın 3 bin 721 üyesinden yüzde 64,9'unu 2 bin 416'sının katılarak oy kullandığı seçimlerde, mevcut yönetime yakın olan "pembe" liste, tüm gruplarda kazandı.

Oda binasında yapılan seçimlerde; 24. ve 26. gruplarda muhalif grubun "beyaz" listesi de mücadele etti. 24. grupta pembe liste 117 oy, beyaz liste 69 oy, 26. grupta ise pembe liste 52 oy, beyaz liste 16 oy aldılar.

KİMLER SEÇİLDİ?
27 meslek grubu ve bu gruplardan meclise seçilen kişi ve kuruluşlar şunlar:

1-Konut ve İşyeri Yapı.Kooperatifleri (Şemsi Alkan - Murat Gümüş)

2-Orman Ürünleri Ticareti, Kereste Doğrama Atölyeleri, Mobilya İmalatçıları ve Mobilya Malzemesi Satıcıları (Cafer Menevşe - Sarıçam Kereste)

3-Konfeksiyon, Manifatura, Tuhafiye, Tüccar Terziler ve Yorgancılar Mefruşat (Demircioğlu Tekstil- Akyol Tekstil - Rami Argını)

4-Ev Gereçleri, Elektrikli Ev Gereçleri Dayanıklı Tüketim Maddeleri, Halı ve Mobilya Ticareti, Büro Mobilya, Makine ve Malzemeleri Ticareti İle Züccaciye Ticareti (Necati Dinç - Ekrem Ateş - Diltemizler Ev Gereçleri)

5-Gıda Maddeleri Toptan Ticareti ve İmalatçıları,Besiciler.Kasaplar.Canlı Hayvan Ticareti.Su Ürünleri ve Tavukçuluk.Arıcılık ve Hayvan Yemi Satanlar ve Su Ürünleri Koop. (Malatya Çarşı Market- Eken Ticaret - Özdiriler Gıda)

6-Kuru Kayısı ve Kuru Yemiş Toptan ve Perakende Ticareti ve Kayısı Tarım Satış Koop. (Payza Kayısı ve Tarım Ürünleri - Bent Dış Ticaret - Simeks Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd.Şti.)

7-Müteahhitler, Taşeronlar, İnşaat Taahhüt İşleri (Mehmet Dursun- Aydoğanlar Pazarlama Yapı Malzemeleri- İstanbulevleri San.Tic. Ltd.Şti.)

8-Sağlık Hizmetleri.Özel Hastane ve Tıp Merkezleri Laboratuvarlar, Diş Malzemeleri,Medikal.Ortopedik ve Optik ve Tıbbi Malzeme Ticareti (Okçu Medikal - Medical Grup Ezca ve Tıbbi Malzeme Deposu- Okan Sözmen)

9-Nakliyeciler, Seyahat Acenteleri, Toplu Taşımacılık, Taksi Şirketleri, Hafriyat ve İş Makineleri ,Oto Kiralama ve Taşıyıcılar Koop. (Çolakoğlu İnş.Nak.San.- Yeni Günay Nakliyat - Hüsnü Mutlu)

10-Tuğla, Kiremit, Demir, Çimento, Kireç Ocakları, Kum, Taş, Maden, Mermer Ocağı İşletmeleri, Seramik ve Karo İmalat ve Satıcıları (Çınarlar Beton İnşaat- Çimpa İnşaat Malzemeleri- Mesut Kaygusuzoğlu)

11-Hazır Ayakkabı ve Çanta Ticareti, Dericiler, Ayakkabı İmalatçıları, Deri, Kundura Levazımatı Satanlar (Alaaddin Topgül - Cemal Okyay)

12-Ziraat Aletleri İmalatçıları ve Satıcıları, Tamir ve Kaporta Atölyeleri, Bakır ve Aleminyum İmalatçıları, Dökümcüler, Araba ve Damper İmal Edenler, Hurdacılar, Asansör Montaj İmalat ve Bakım Servisleri (Çepomp Pompa ve Makine Sanayi- Celal Abbas Karaduman - Hacı Ahmet İlhan)

13-Turizm Eğlence Merkezleri, Lokanta,Yemek Fabrikaları, Gazino, Sinema ve Otel İşletmeleri,Basın Yayın.Özel Televizyon,Radyo Ve Reklam Ajansları.Spor Tesisleri.Spor ve Av Malzemeleri.Ambalaj ve Paketleme Malzemeleri (Satır Et Lokantası - Nurettin Karaaslan-Ünlü Sentetik Çuval Ambalaj)

14-Un Fabrikaları,Hububat,Bakliyat ve Zahire Ticareti,Ekmek Fabrikaları ve Unlu Mamuller İmalatı Ticareti ve Pastaneler (Fırat Un - Abdulvahap Arpacı - Dakase Unlu Mamülleri)

15-Bankalar, Sigorta Acenteleri, Kuyumcu ve Sarraflar, Döviz Büroları Saat Ve Gümüş Satanlar İle Esnaf Ve Sanatkarlar Kefalet Koop. (Hasan Hüseyin Erkoç- Cebrail Aldı - Abdulvahap Ortaç)

16-İlaç Depoları ,Eczaneler. Parfümeri Ve Kozmetik Ürünler. Kolonyacılar, Zirai , Veteriner İlaçları ve Gübre Ticareti.Temizlik Maddeleri Ve Malzemeler İmalatı Ve Toptan Perakende Ticareti Ve Tarım Kredi Koop. (Suat Hamdi Gülşen - Flora Zirai İlaç Gübre Temizlik Hizmetleri)

17-Oto Yedek Parça Ticareti, Akücüler, Oto Galerileri, Oto Lastik Ticareti İle İş Makineleri Yedek Parça Ticareti (Oto Aksoğan Otomotiv - Zengibar Motorlu Araçlar - Topgül Oto Yedek Parça)

18-Mühendislik Hizmetleri (İnşaat,Mimar, Harita,Jeoloji, Ziraat, Elk.Elektronik Ve Makine V.S. Mühendislikleri) (Halil İbrahim Şireci - Üçgen Mühendislik - Yusuf Toptaş)

19-Yaş Sebze Ve Meyve Toptan Tic.ve Fidancılık.Çiçekçilik.Tohum Yetiştiriciliği Ve Pazarlaması.Tarımsal Kalkınma ve Sulama Koop. (Sıddık Özdemir - Selami Özen)

20-Meyve veya Sebze Gıda Ürünlerinin İmalatı,Sert Kabuklu Yemişlerin,Yiyecek ve Ezmelerin İmalatı (Öz Sancak Tarım Gıda - Göçmez Tarım Ürünleri ve Gıda Sanayi)

21-Tekstil, İplik, Dokuma, Boya ve Apre Sanayi (Yaka Tekstil - İlsan Tekstil -Polat Tekstil)

22-Güvenlik Sistemleri.Genel Temizlik Hizmetleri, Çamaşırhane, Kuru Temizleyiciler, Müzik Aletleri , Sauna, Güzellik Salonları, Emlak Alım Satımı, Mahrukatçılar, Ve Fotoğraf Stüdyoları.Oto Yıkama ve Oto Park Hizmetleri. ((Abdullah Akkaya - Mehmet Adil Tutan - Cafer Tay)

23-Akaryakıt Bayileri ve İstasyonları, Akaryakıt Depoları, Madeni Yağ, LPG Dolum Tesisleri ve Bayileri (Yunuslar Vinç Nakliyat Otomotiv Petrol Ürünleri- Oralgaz Sanayi- Harunlar Sıvılandırılmış Gaz Dağıtım Ticaret)

24-İnşaat Malzemeleri, Cam, Nalburiye, Hırdavat, Elektrik Malzemeleri ve Tesisatı, Su Malzemeleri Ve Tesisatı, İnşaat Dekarasyon Malzemeleri Ticareti, Demir Doğramacılar,Doğalgaz Tesisatçılığı,Plastik Mamullerin İmalatı ve Ticareti (Dağıstanlı Boya Sanayi- Atmaca Metal İnşaat Sanayi - Kölükoğlu Boya Sanayi)

25-Market Ve Şarküterileri, Meşrubat Bayileri, Perakende Gıda Maddeleri Ticareti Ve Tüketim Koop. (Ahmet Gür - Ömer Yıldız)

26-Bilgisayar Satışı ve Hizmetleri,Program Yazılımı İle Telekominikasyon Aygıtları Satışı ve Onarım Servisi (Sadıkoğulları Ev Gereçleri Telekominikasyon- Malatya Çözüm Bilgisayar)

27-Eğitim, Kültür, Dershaneler, Özel Okul.Kreş Ve Sürücü Kursları,Kitap ve Kırtasiye Ticareti Ve Matbaalar (Dünya Ambalaj Sanayi - Ayrıntı Eğitim Kurumları ve Yayıncılık - Kaynarlar Kitap Kırtasiye)

Oda meclisinde kurumsal olarak temsil edilecek olan kuruluşlar, kendileri adına meclise girecek isimleri TSO'ya bildirecekler. Odanın yeni seçilen 73 üyesi, 13 Ocak'ta 11 kişilik yönetim kurulunu seçecek.

HABER: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız