SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'dan AB Projeleri Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'ndan, AB projeleri ve ABİGEM organizasyonuyla ilgili bilgi verilirken, bir İspanyol uzmanın da Malatya'ya geldiği ve görüşme yaptığı belirtildi.

Konuya ilişkin olarak TSO'dan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Ticaret ve Sanayi Odası AB ile ilgili konularda görüşmek üzere İspanyol Uluslararası Uzman Alberto Cerda Mico’yu kabul etti. Taraflar uygulaması tamamlanmış ve devam eden programlarla ilgili görüştüler.

MTSO, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve önümüzdeki dönemde uygulamasına başlanacak olan ‘Avrupa Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Ağının Yayılması’ projesine ilgisini ifade etti.

Bu proje çerçevesinde daha önce üç ilde kurulmuş olan ABİGEM iş merkezlerinden bir yenisi Malatya’da kurulacaktır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası bu yeni projeden hem faydalanan kuruluş hem de projeye katkı veren taraf olacaktır. ABİGEM iş merkezleri yerel düzeyde küçük ve orta ölçekli işletmelere yönetim, işletmecilik, üretimde niteliğin iyileştirilmesi, ihracatın geliştirilmesi, yabancı yatırımların yöreye çekilmesi gibi konularda destek hizmetleri sunmak amacıyla oluşturulacaktır.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ağrı, Ardahan, Bingöl, Elazığ, Iğdır, Kars, Malatya, ve Tunceli, İç Anadolu Bölgesi'nde Karaman, Kayseri, Konya, Sivas ve Yozgat olmak üzere toplam 13 il için 90 milyon 670 bin Euro kullanılmaktadır. Program bütçesinin 70 milyon Euro'su Avrupa Birliği, 20 milyon 670 bin Euro'su ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanmaktadır.

TRB1 (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) bölgesine toplam verilen hibe 21.820.766,68 Euro’dur.

Malatya’ya toplam verilen hibe 6.697.432,96 Euro’dur.

Merkezi Finans İhale Birimi’ne 2007 yılı için gönderilen proje sayısı toplam 1680, kabul edilen proje sayısı 509’dur.

TRB1 (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) bölgesinde toplam 419 proje başvurusu yapılmış 104 adedi kabul edilmiştir.

Malatya ilinde 177 proje başvurusu yapılmış, 37’si kabul edilmiştir ve uygulanmaktadır. Bu başvurulardan 64’ü KOBİ, 61’i Yerel Kalkınma Girişimleri (STK’lar), 52’si de altyapı projesidir. Kabul edilenlerden 11’i KOBİ, 16’sı YKG, 10 tanesi de Altyapı Projesidir.

2006 yılında 500 milyon Euro tahsis edilmesi öngörülmüştür. Daha önceki yıllarda ayrılan fonun %88-90’ı kullanılmıştır. 2006 yılında da yaklaşık bu civarda bir fon kullanıldığı düşünülebilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız