SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'dan Başbakana 'Süre Uzatılsın' Mektubu

0
Güncellendi - 2017-11-29 04:54:43
TSO'dan Başbakana 'Süre Uzatılsın' Mektubu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Başbakanlığın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı’na mektup göndererek, yıl sonunda bitecek olan sigorta pirim desteği uygulamasının uzatılmasını istedi.

“İşsizlik ve kayıt dışı istihdam artar”

Söz konusu desteğin bitmesiyle birlikte işsizlik ve kayıt dışı istihdamın artacağı belirtilerek “ İstihdam için sağlanan her destek ve yaratılan her iş imkanı hem bölge için hem de ülkemiz için çok önemlidir” denilerek sigorta prim desteği uygulamasının devam ettirilmesi talep edildi.

Kalkınmada öncelikli yörelerde istihdam teşvikine sağlanan sigorta prim desteği uygulaması aralarında Malatya’nın da bulunduğu 36 ilde 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle sona eriyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye ve Ekonomi Bakanlığına gönderilen mektupta teşvik süresinin uzatılması istendi.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"6486 Sayılı kanunla getirilen ve Malatya’nın da içerisinde bulunduğu 1 ve 2 sayılı listedeki 36 ilin de yararlandığı söz konusu desteğin bitmesiyle birlikte işveren üzerinde istihdam maliyetlerinin yüksek olduğundan bölgede işsizlik ve kayıt dışı istihdam da artış gösterecektir. İstihdam için sağlanan her destek ve yaratılan her iş imkanı hem bölge için hem de ülkemiz için çok önemlidir.

Malatya ve bölge de yaşanmakta olan ekonomik gelişmeler dikkate alınarak kayıt dışı istihdamı ve işsizliğin azaltılmasını sağlamak, istihdam ortamının devamı için asgari ücrete sağlanan sigorta primi desteğinin 31 Aralık 2018 yılına kadar uzatılması talep ediyoruz.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız