SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'dan Şirketlere Uyarı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:58
TSO'dan Şirketlere Uyarı
A- A+ PAYLAŞ

Anonim Şirket ile Limited Şirketlerin sahip olması gereken ‘En az’ sermaye tutarları yeniden belirlendi. Buna göre en az sermaye tutarının, anonim şirketler için 50 bin TL ,Limited şirketler için ise 10 bin TL olması yönünde karar alındığını hatırlatan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Şirketlerin 14 Şubat’a kadar bu değişikliğin yapılması uyarısında bulundular.Söz konusu bu düzeltmeyi yapmayan şirketlerin münfesih durumuna düşeceği ifade edildi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara değinildi, ”Bilindiği üzere 14.02.2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 332 nci maddesi ile anonim şirketlerin, 580 inci maddesi ile de limited şirketlerin sahip olmaları gereken en az sermaye tutarları belirlenmiştir. Buna göre, en az sermaye tutarının anonim şirketler için 50.000 TL,limited şirketler için ise 10.000 TL olması öngörülmüştür. 

6103 sayılı TTK Yürürlüğü ile Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 20 nci maddesinin birinci fıkrasında ise “Anonim ve Limited şirketler, Türk Ticaret Kanununun yayımı tarihinden itibaren üç yıl içinde sermayelerini, anılan kanunun 332 ve 580 inci maddelerinde  öngörülen tutarlara yürkseltirler;aksi halde mezkur sürenin sonunda insifah etmiş sayılırlar” denilmektedir. 

Bu kapsamda ; sermayesi 50.000 TL’nin altında olan anonim şirketler ile sermeyesi 10.000 TL’nin altında olan limited şirketlerin en geç 14.02.2014 tarihine kadar sermayelerini anılan tutarlara yükseltmekte olup, söz konusu yükümlülüğü yerine getirmeyen şirketler 14.02.2014 tarihinden  sonra münfesih durumuna düşeceklerdir. 

Bu itibarla anılan hüküm kapsamında bulunan üyelerimizin mutlaka işlemlerini bu tarihe kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız