SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'nun Bakan Umudu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:43
TSO'nun Bakan Umudu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Sayın Davutoğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Yeni kabinede Malatya’yı temsil edecek bir bakanlığı Malatya olarak bekliyoruz” dedi. 

TSO Meclisi Ağustos ayı toplantısı TSO Salonu’nda yapıldı. TSO Başkanı Sami Payza başkanlığında toplanan Meclis’te gündemdeki maddeler görüşüldü.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’de yeni dönemin başladığını belirterek, halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni görevinde başarılar diledi. Erkoç, “Bu yeni dönem ile birlikte kongresi yapılan AK Parti’nin yeni genel başkanı ve yeni başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na yeni görevinin hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum. Malatya’nın son 12 yılda hükümete verdiği destek ortadadır. Biz burada Sayın Davutoğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Yeni kabinede Malatya’yı temsil edecek bir bakanlığı Malatya olarak bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bakanlık yapabilecek kabiliyettedir. Hükümetten böyle bir müjde beklemek Malatya’nın hakkıdır” dedi.

Erkoç şunları söyledi: “En büyük beklentilerimizin başında Torba Yasası gelmektedir. Özellikle siyasi istikrarın devamı iş dünyası için olmazsa olmazlardan biridir. Torba Yasası Ağustos ayında tamamlanacaktı, fakat Meclis'in tatile girmesi ile birlikte Eylül ayına sarktı. Bu noktada iş dünyamızın ciddi beklentileri var. Özellikle bizlerin de beklentileri var. Bu süreçte bizler de alacak noktasında fazla bir tahsilat yapamadık. Çünkü Torba Yasada yeni bir yapılanma, faizlerin silinmesi söz konusu. İş dünyası umutla bu Torba Yasasını beklemektedir. İnşallah Meclisimiz en kısa zamanda Torba Yasası ile ilgili çalışmaları tamamlar ve iş dünyasını da rahatlatır.”

Erkoç, 7. Sanayi ve Ticaret Şurası’na katıldığını aktararak, burada Malatya’nın sorun ve taleplerini aktardıklarını ifade etti.

Erkoç, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginde uçakta birlikte yolculuk yaptıklarını, Malatya’nın sorunlarını anlattığını ifade ederek, “Malatya’nın başlıca sorunlarını bizzat anlatma fırsatımız oldu. Kayısıda yaşanan sorunları ve sıkıntıları sayın cumhurbaşkanımıza anlatarak, Malatya’ya müjdeli bir haber vermesini arzu ettik. Sayın Erdoğan, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i arayarak, bu konunun mümkün olamayacağını bize iletti. Şöyle ki, ‘Türkiye genelinde 19 üründe bu sıkıntı var’ diye ifade etti. ‘Ama biz Malatya kayısı üreticileri olarak çok büyük ve ciddi sıkıntılar içerisindeyiz’ diye konuyu aktardım. En azından tarım sigorta poliçelerinin bu yıl devlet tarafından karşılanması konusunu vurgulamaya çalıştım. Yine Malatya’nın en önemli sorunlardan birisi olan kuraklık ve sulama suyu sorununu da aktardım. Ciddi kuraklık yaşandığını, sulama noktasında ciddi sıkıntılar çektiğimizi anlattım. ‘Malatya’da deniz gibi baraj olduğunu, ancak üreticimizin mağduriyetinden dolayı ve maliyetinin de yüksekliğinden dolayı bu sudan faydalanamıyoruz’ dedik. ‘Eğer devlet bir himmet buyurursa, barajdaki suyu 10 kilometre yukarıya otopompla basıp, üreticilerimiz de bunu kapalı sistemle kullanırlar. Bu Malatya için hayati önem arz ediyor’ diye ifade ettim. Bu konuyla ilgili olarak Enerji Bakanımız ile görüşeceklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu.

TSO Meclisi’nde TSO’nun eski üyelerine teşekkür plaketi verme geleneği son toplantıda sürdürülerek, Mehmet Emin Görgün, Zekeriya Gültekin, Yaşar Gelmez, Sabit Gemici, Mehmet Sarsılmaz, Hikmet Usuğ, Faik Doğan, Hikmet Alan, Varol Sığırcı, Mustafa Albayrak, İlhan Baştürk, Hikmet Karakuş, Temel Yılmaz, Hüseyin Algül ve Yaşar Eryılmaz’a Payza ve Erkoç ile birlikte TSO Meclis Üyeleri teşekkür plaketlerini vererek, Malatya’ya vermiş oldukları katkılar için teşekkür edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız