SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'nun ''Esefle'' Karşıladığı Olaylar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın, başkan Mücahit Fındıklı imzasıyla yayınlanan açıklamasında, ülkede son günlerde yaşanan olaylar değerlendirildi ve "itidal" çağrısı yapıldı.

Fındıklı'nın, TSO'nun "yönetim kurulu adına" yaptığı belirtilen açıklama şöyle:

"Ülkemizin kötü karanlık günlerini geride bırakarak her istikrar ve düzeni yakalayacağı döneme girdiğinde alışık olduğumuz ve nefretle izlediğimiz yöntemlerle ülke birlik ve bütünlüğünü bozucu, iç huzuru kaosa sürükleyici, medeniyet ölçülerine uymayan insan aklının kabul etmeyeceği türden kışkırtıcı hareketlerin yeniden canlandırılmasını esefle karşılıyoruz.

Bugüne kadarki bu hareketlerin öncelikle buna alet olanlara zarar verdiği defalarca gözlenip yaşanmışken, bu ülkenin sağduyulu insanlarının buna alet olmayacağını umut ediyor, bekliyor, diliyoruz.

Ülkeyi bu kaosa çekmek isteyenlere karşı her kesimi itidale, aklı selime davet ediyoruz. Hepimizin bu ülkenin vatandaşı olduğu, nihayette kardeş olduğumuzu, var olan sorunların üstesinden el birliği ile kalkacağımıza inanmaya davet ediyoruz. Herkes bu ülkenin vatandaşıdır, eşit haklara sahiptir. Hak aramanın yolu da bu değildir.

Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Bölge halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen terör örgütü kaybolma telaşesine düşmüştür. Halkımızın oyuna gelmemesini diliyoruz.

Terörle mücadelenin yöntemi bellidir. Ülkemizin güvenlik güçleri tüm imkanlarıyla dimdik ayaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet teşkilatımızın sorunu yakından takip ettiğine eminiz. Üstesinden geleceği inancımız tamdır.

Bu provakasyonlar karşısında toplumumuza düşen görev, güvenlik birimlerimizin yanında olmak, onlara olan inancımızı yenilemektir.

Bu cümleden özellikle 2. Ordu Komutanımızın açıklamaları ve itidalli vakur yaklaşımlarını destekliyoruz. Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu ülke insanının yıllarca özellikle bölgesine, genelde ülkeye önemli zararlar veren terör örgütüne alet olmayacak kadar basirete sahip olduğunu düşünüyoruz.

Terörün her türlüsünü elimizin tersiyle itiyor, lanetliyoruz. Sorun Güneydoğu sorunu değildir. Ülkemizin bir çok problemi vardır. Sadece bir bölge problemi de yoktur. Sorun tüm Türkiye’nin sorunudur.

Devletimiz ve hükümetimiz, PKK ve DEHAP’ın eylem ve söylemlerini muhatap alarak kararlılığından vazgeçemez. Hükümetin Kohenhag kriterleri doğrultusunda kendi öz iradesi ve kararları ülkede olumlu havayla birlikte bölge ve Türkiye genelinde tasvip görmüştür.

Bölge konuşanların değil yapanların taş üstüne taş koyanların istihdam üretenlerin tembelliği terk edenlerin gayreti ile kurtulacaktır."

KISACIK'IN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Gazeteci Raşit Kısacık da yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde tırmanışa geçen "provakatif olaylara Malatyalıların alet olmayacağını" belirterek, vatandaşlara Silahlı Kuvvetlere güvenmeleri çağrısı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız