SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'nun Kadınları da Huzursuz

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:13
TSO'nun Kadınları da Huzursuz
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz günlerdeki meclis toplantısını da gergin havaya sokan Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri ile süren sıkıntının benzerinin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinde de yaşandığı ortaya çıktı. Kadın Girişimci Kurulu'nda yapılan seçimler sonrası 8 iş kadını istifa ederken bu hafta içinde yeni istifaların da olabileceği belirtildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına (MTSO) bağlı kurullar yeni yıla çalkantılarla girdi.  Yılın son haftasında yapılan genç ve kadın girişimciler kurulu ile başlayan çalkantılar meclise taşınmış ve mecliste gergin anlar oluşmasına neden olmuştu. 

Genç Girişimciler Kurulunun icra heyetinde yer alan isimlerin, meclis ile  üst düzey yöneticilerinin çocukları ve yakınlarından oluştuğu iddialarından sonra Kadın Girişimciler kurulu için yapılan seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmadığını iddia edenlerin istifalarıyla sürüyor.

KİM ADAY OLDU, KİM SEÇİLDİ?

Ticaret ve Sanayi Odasının Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi için başvuru yapan ve TSO İnternet sitesinde yer alan adaylar şunlardı: Emine Yıldırım, Şermin Akkartal, Menekşe Bozyiğit, Fezanur Şavata, Nihan Çeliköz, Mehtap Keklik, Şaziye Aslan, Banu Algül Şeftalicioğlu, Dilek Yurtseven, Necla Yalçın Aksoğan, Ayşegül Özden, Aslı İzolluoğlu, Nursel Gökçe, Göknur Aktay, Yasemin Çoşkun, Tuba Tosik, Suna Kaya, Seval Kırca, Sibel Çobanoğlu, Esin Altuntaş, Fezan Özyavuz, Beyhan Karadağ Çok, Ayşegül Akbulut, Burçin Han, Ayşe Necla Koç, Halise Çine ve Sema Tay.

İki liste halinde gidilen seçimler sonucu; Yasemin Çoşkun, Suna Kaya, Halise Çine, Aslı İzolluoğlu, Nursel Gökçe, Seval Kırca, Esin Altuntaş, Burçin Han, Mehtap Kurt, Işıl Durmaz, Dilek Yurtseven, Nejla Yalçın, Ayşe Akbulut, Sibel Çobanoğlu ve Sema Tay İcra Komitesi üyeliğine seçildiler. 

Ancak, yapılan seçimlerin demokratik olmadığını iddia eden Fezanur Şavata, Nihan Çeliköz, Necla Yalçın Aksoğan, Banu Algül Şeftalicioğlu, Dilek Yurtseven, Aslı İzolluoğlu, Seval Kırca ve Şermin Akkartal kuruldan istifa ettiler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız