SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TTK "İlim Çeşmeleri" Yaptıracak

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:31
TTK
A- A+ PAYLAŞ

Türk Tarih Kurumu (TTK), Osmanlı döneminde merkezi yerlere inşa edilen sultan çeşmelerinin benzeri olan ''ilim çeşmeleri'' ile kitapseverlere hizmet verecek.

TTK, Osmanlı İmparatorluğu'nun, hüküm sürdüğü topraklarda bıraktığı eserlerden  ''sultan çeşmelerinin'' mimari olarak benzerlerini yaptıracak ve bu mekanlardan Anadolu'nun farklı yerlerinde vatandaşa kitap satışı yapacak.

TTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK'nın temel görevlerinin tarihi anlatmak, sevdirmek ve toplumu tarih konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. 

Büfelerin dört tarafında otomatik satışların yapılabileceği mekanizmaların yer alacağını aktaran Hülagü, şöyle devam etti:

''Vitrinde gördüğü kitabı almak isteyen vatandaş kitapların ismi, fiyatı ve kodunun yer aldığı elektronik ekrandan hangi kitabı istiyorsa seçebilecek. Dileyen kredi kartıyla dileyen de cep telefonundan göndereceği kısa mesajla gün içinde istediği saatte hangi kitabı istiyorsa alabilecek. Kitabın kodu kısa mesajla girildiği an ücreti tahsil edilecek ve kitap tabiri caizse kitap ATM'sinden poşetlenmiş bir şekilde müşteriye sunulacak. Güvenlik önlemlerinin üst düzey olacağı ilim çeşmesinde memur da çalışmayacak, içinde para da birikmeyecek. Yanmayan, ıslanmayan, dayanıklı malzemeden imal edeceğiz bu mekanları.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız