SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBA Tanıtım Ofisi Açıldı

0
Güncellendi - 2017-06-10 18:01:52
TÜBA Tanıtım Ofisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Malatya Tanıtım Ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi A Blokta yapılan açılış törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, akademik ve idari personel katıldı.

Açılışta konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÜBA Malatya Tanıtım Ofisinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Yeni TÜBA üyelerini üniversitemize kazandırmamız lazım. Her bölümden bir hoca önerme hakkımız var. TÜBA'nın kendine ait kriterleri var. Her alandan hocalarımızı önereceğiz. Türkiye'de ilk 100'e hocalarımızı koymamız gerekir. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

TÜBA Malatya Tanıtım Ofisi hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu ise TÜBA'nın Türkiye'de bilimin evrensel düzeyde içselleştirilmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içinde ulusal amaç ve stratejilere hizmet etmeyi bir yaklaşım olarak benimseyerek 1993 yılında Ankara'da kurulduğunu anımsatarak, "Bu anlamda ülkemizin bilim politikalarına yön vermeyi, bilim temelli danışmanlık yapmayı, bilimi, araştırmacılığı, bilim insanını özendirmeyi, bilimde bilimsel düşünceyi benimsetmeyi, Türkçe'nin bilim dili olması için çalışmayı misyon edinmiştir" şeklinde konuştu.

Hayaloğlu, TÜBA'nın kurumsal tanıtımını yapmak, Türkiye bilimine katkılarıyla faaliyetleri hakkında topluma bilgi vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla İnönü Üniversitesi TÜBA üyeleri tarafından ofis açma fikrinin oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"TÜBA Malatya Tanıtım Ofisinde TÜBA'nın süreli yayınları olan TÜBA GÜNCE, TÜBA AR ve TÜBA KED periyodik olarak ofisimize akademi başkanlığı tarafından gönderilmektedir. TÜBA'nın zaman zaman gerçekleştirdiği sempozyumların raporlarıyla TÜBA'nın baskısını yaptığı kitaplar ve ansiklopediler de ofisimizde yer almaktadır. TÜBA yayınlarına ulaşmak isteyen okurlarımız ofisin bitişindeki güvenlik bürosundan kapının açılışı rica ederek ilgi duyduğu kaynağı alabilirler."

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız