SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK Bilim Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışmasına Malatya ile birlikte toplam 8 ilden öğrenciler 77 proje ile Malatya'daki Bölge Sergisi'ne katıldılar.

TÜBİTAK 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışması Bilim Şenliği Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden öğrencilerin katılımı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Serginin açılışını yapan Malatya Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, yarışmanın TÜBİTAK tarafından 1968 yılından beri her yıl düzenli olarak yapıldığını belirterek, 12 ayrı bölge merkezinde düzenlenen yarışmanın Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarında düzenlendiğini kaydetti.

Prof. Dr. İçen, yarışma için Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden toplam 279 adet proje başvurusu yapıldığını ve 29 kişilik jüri tarafından bunlardan 77 projenin sergiye davet edildiğini belirtti.

Sergiye katılan 186 öğrencinin bölgedeki 37 ayrı okuldan geldiğini belirten Prof. Dr. İçen, bilgisayar dalında 5, biyoloji dalında 10, fizik dalında 13, kimya dalında 8, matematik dalında 11, coğrafya dalında 7, sosyoloji dalında 13 ve tarih dalında ise 10 projenin yarışmaya katıldığını kaydetti.

Prof. İçin ve beraberindeki davetliler, stantları tek tek gezerek öğrencileri tebrik edip, projeleri hakkında kısa bilgiler aldılar.

Prof. Dr. İçen, TÜBİTAK Proje Yarışması'na ait sergi ve ödül töreninin 1 Nisan Cuma günü saat 10.00'da Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız