SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK Bölge Yarışması Sergisi

0
Güncellendi - 2016-03-22 16:35:15
TÜBİTAK Bölge Yarışması Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 47’ncisi gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Bölge Sergisi, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Rektör Vekili ve TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir, öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ile öğrenci danışmanı ve ailesi katıldı.

Başarılı ortaöğretim öğrencilerinin sergide yer alan projeleri hakkında bilgi alan konuklar, öğrencilere başarı dileğinde bulundular.

47.Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması etkinliğinde; Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden toplam 100 projenin sergilenmeye hak kazandığı kaydedildi.

TÜBİTAK’ın 12 bölge merkezinde düzenlediği yarışma; Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı, Değerler Eğitimi ve Teknolojik Tasarım alanlarında yapılıyor.

Serginin 22-24 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacağı, toplam 3 gün süreceği ve 25 Mart 2016 Cuma günü ödül töreni yapılarak Ankara finallerine gitmeye hak kazanan proje sahibi öğrencilere ve danışmanlarına ödüller verileceği öğrenildi.

Bülten

6fa58d8e-03a8-400f-be09-cd03392b285f

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız