SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK Desteğiyle

A- A+ PAYLAŞ

Güneydoğu Anadolu Ormancılık Araştırma Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK destekli olarak yapılan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Elazığ ve Malatya illerinde Doğa Eğitimi - II' adlı proje başladı.

Güneydoğu Anadolu Ormancılık Araştırma Müdürü Dr. Cemal Fidan, doğa eğitiminin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçen yıl Müdürlüğümüz tarafından TÜBİTAK destekli olarak gerçekleştirdiğimiz Elazığ ve Malatya illerinde Doğa Eğitimi adlı projenin bu yıl ikincisini başlatıyoruz. Proje uygulaması, 7 Temmuz tarihinde başlayıp, 16 Temmuz tarihine kadar devam edecek Elazığ ve Malatya illeri ile bu illere bağlı bazı ilçelerin sunduğu doğa ve doğal kaynakları kapsayan ekoloji temelli bir eğitim projesi olup projeye öğretmenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, eğitim fakültesi lisans öğrencileri ve kırsal bölgelerde görevli kamu personelinden toplam 25 kişi katılmaktadır.

Projenin amaçları çevre ve doğayla ilgili konular çerçevesinde; hedef kitleye geniş bir ekolojik vizyon kazandırmak, doğanın dilinin öğretilmesi yoluyla bilimin popülerleşmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak, doğadan kopuk yaşayan insanı doğaya yakınlaştırmak, doğanın dilini ilişkiler ve süreçler temelinde vermek, doğada gözlem yapma fırsatı vererek bilimsel araştırmaları sevdirmek ve bilimsel merakı uyandırmak, çevre bilincinin artmasına katkıda bulunmak, biyolojik çeşitliliğe yönelen tehditleri doğru algılayabilen, yüksek çevre duyarlılığına sahip insanlar yetiştirmek olarak belirlenmiştir.

Katılımcılara; farklı ekosistemler, flora ve fauna elemanları, kayaçlar ve diğer yeryüzü şekilleri, mağaraların oluşumu ve sahip oldukları biyoçeşitlilik; bilimsel mağaracılık, erozyon ve etkileri, bu etkileri azaltmaya ilişkin teknikler, küresel ısınmanın yol açtığı değişiklikler ve olası sonuçlar, çevre kirliliğinin doğadaki canlılar üzerine etkisi, yaban hayatı uygulamaları ve doğa koruma çalışmaları, fotoğraf çekim teknikleri ve doğa fotoğrafçılığı, doğada yaralanmalar ve ilk yardım, Elazığ ve Malatya illerinin kültürel zenginlikleri konuları anlatılacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız