SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''TÜBİTAK Malatya Günü'' Toplantısı..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "TÜBİTAK Malatya Günü" programı düzenlendi.

Malatya Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, ilkini 2000 yılında gerçekleştirdikleri TÜBİTAK toplantısının ikincisini düzenleyerek, amaçlarının sanayicilere bilimsel çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi vermek olduğunu söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ise, dünya medeniyetine yeni gelişmelerin sunulması gerektiğini belirterek, "Bu da araştırma ve geliştirme ile olur. Bu noktada Avrupa Birliği destekli fonlarla bu tür araştırmalara destek vermektedir. Avrupa hibe fonları nasıl kullanılır, onu sanayicilerimize öğretmek için bu toplantıyı tertip ettik. Sanayicilerimizin AB fonlarından yararlanmalarını bekliyoruz" dedi.

TUBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu'nda görevli Prof. Dr. Cemil Çiçek de, Anadolu'da bu tür toplantıları sanayici ve üniversite çevresiyle düzenlediklerini ifade ederek, TÜBİTAK'ın çalışmasını sinevizyon gösterisiyle anlattı. 40 yıldır hizmet veren TÜBİTAK'ın bir görevinin de bilim insanını yetiştirmeye katkıda bulunmak olduğuna işaret eden Çiçek, her türlü bilimsel çalışmaya TÜBİTAK olarak açık olduklarını ve destek verdiklerini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız