SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK'ın Yarışması Sona Erdi..

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde sona erdi.

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılan 77 proje içerisinde 13 proje birinci olarak belirlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, aynı zamanda rektör yardımcısı olan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen ile davetliler, yarışmaya katılan öğrenci ve danışman öğretmenleri katıldılar.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Bilim Şenliği'ne 9 ilden toplam 279 projenin katıldığını, ancak bunlardan 77 tanesinin sergilenmeye değer görüldüğünü belirterek, bu yıl ilginin arttığını söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, bölge yarışmasına projesi kabul edilen her öğrencinin başarılı olduğunu belirterek, dereceye girmeyenlerin üzülmemesini istedi.

Finale kalarak Ankara'daki yarışmaya katılacak olan projeler şu şekilde açıklandı; Biyoloji dalında (Elazığ Hıdır Sever Lisesi ve Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi), Coğrafya dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Fizik dalında, (Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi), Kimya dalında, ( Tunceli Özel Munzur Fen Lisesi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Matematik dalında, (Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi, Malatya Fen Lisesi ve Şanlıurfa Fen Lisesi), Sosyoloji dalında, (Diyarbakır Sezai Karakoç Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Özel Tevhide Hatun Lisesi) ve Tarih dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız