SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tübitak'tan Acil Virüs Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME), bilgi sistemlerinde hızla yayılan yeni bir solucanı “acil" koduyla bildirdi. “Confıckr" isimli solucanın bulaştığı bilgisayarlar Windows güncelleme sayfasından yama paketlerini alamıyor.

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi bilgi sistemlerinde hızla yayılan “Confıckr" isimli solucan için acil kodu ile bildiride bulundu. TR-BOME’den yapılan bildiride, Microsoft’un, 23 Ekim 2008 tarihinde Windows 2000, Windows XP ve Windows 2003 işletim sistemlerini etkileyen, çok acil olduğunu bildirdiği MS08-67 kodlu güncellemeyi yayınladığı belirtilerek, dünyada 15 milyon bilgisayara bulaştığı tahmin edilen “Confickr" isimli solucanın, bu güncellemenin uygulanmamış olduğu sistemlerde etkin olduğu açıklandı.

Solucanın son sürümü, zayıf şifrelere sahip kullanıcı hesaplarını, ağ üzerindeki paylaşımları ve solucanın bulaştığı bilgisayarlara takılan harici taşınabilir bellekleri kullanarak yayılıyor.

Solucanın bulaştığı bilgisayarlar Windows güncelleme sayfasından yama paketlerini alamıyor. Solucanın henüz bulaşmadığı sistemlerde işletim sistemi ve anti virüs güncellemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirten
TR-BOME uzmanları; açıklık, açıklığın kapatılması ve solucanın bulaşmış olduğu sistemlerin temizlenmesiyle ilgili detaylı bilginin Türkiye’nin bilgi güvenliği kapısı olan www.bilgiguvenligi.gov.tr adresinden alınabileceğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız