SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK'tan ''Malatya Günü''..

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) tarafından, Malatya’da, “TÜBİTAK-MALATYA GÜNܔ gerçekleştirilecek. Kurumun başkan yardımcısı Prof.Dr. Ömer Cebeci, 17 Mayıs Salı günü Özel İdare Salonu’nda yapılacak olan toplantıya; üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, yöneticileri ve mensuplarının davet edildiğini bildirdi.

Etkinliğin; Salı günü saat 13.30’da başlayacağı, TÜBİTAK Başkan Danışmanı ve Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Prof.Dr. Cemil Çelik’in başkanlık edeceği belirtildi.

Etkinlikle ilgili olarak, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Cebeci imzasıyla Malatya’daki ilgili kuruluşlara gönderilen yazıda da, şöyle denildi::

“Ülkelerin bilim teknoloji alanında Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önemin, o ülkelerin gelişmişlik düzeyini de belirlediği hepimizin bildiği bir gerçektir. ABD ve Japonya gibi ülkelerde GSYİH içinde Ar-Ge’ye ayrılan pay yüzde 3, Avrupa’da da ortalama yüzde 2 seviyelerinde iken bu pay ülkemizde yakın bir geçmişe kadar binde 6,7 civarında olmuştur.

Ülkemizin gelişmişlik düzeyini yükseltmek hedefinden hareketle, bu yıl ilk kez genel bütçeden, ‘Türkiye’deki Ar-Ge faaliyetleri için kullanılmak üzere’ 450 milyon YTL tutarında ödenek tahsis edilmiştir.

Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 8 Eylül 2004 tarihli toplantısında;
-Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirenler (üniversiteler, sanayi vb),
-bunhların sonuçlarını talep eden kullanıcılar (özel veya kamu kuruluşları, STK’lar, vb.),
-bu faaliyetlere kaynak sağlayan (kamu) tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve stratejik odaklanma içinde varlık göstereceği bir ‘Türkiye Araştırma Alanı’ (TARAL) tanımlanmıştır. Bu alanda etkin sonuçlar alınmasına yönelik koordinasyon görevi de TÜBİTAK’a verilmiştir. BTYK toplantısında, kaynakların, stratejik önceliklerine göre ve katma değer yaratacak faaliyetlerle yönlendirilmesi, bu faaliyetlerdin izlenmesi ve performans değerlendirmesi işlevlerini TÜBİTAK’ın mevcut ve yeni oluşturacağı mekanizmalar ile gerçekleştirmesi istenmiştir.

Alınan bu kararlar çerçevesinde, kurumumuzda çalışmalar yapılmış, ‘www.tubitak.gov.tr’ adresindeki web sitemizde de izlenebileceği üzere yeni programlar ve projeler oluşturulmuştur. Şimdi, bu çalışmalarımızı Türkiye Araştırma Alanı’nın temel direğinin üniversitelerimiz, sanayimiz ve kamu kurumlarımız olduğu bilincinden hareketle, sizlere en etkin yollarla ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle üniversitesi olan illerden başlayarak ‘TÜBİTAK GÜNܒ düzenliyoruz.

Bu etkinlikle, kurumumuzun destek programlarının kısa bir tanıtımı yapılacak, ayrıca bugüne kadar TÜBİTAK’tan destek alan bilim insanları ve sanayicilerimiz de posterleriyle birlikte, aldıkları destekleri ve yaptıkları çalışmaları sergileyeceklerdir. Gerek projelere destek veren bizler, gerekse desteklerimizden yararlananlar, öğrenmek istediğiniz tüm soruları yanıtlamaya da hazır olacağız.

İşte bu program çerçevesinde, 17 Mayıs 2005 tarihinde ‘TÜBİTAK- MALATYA GÜNܒ yapılacaktır. Etkinliğe tüm üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin/yöneticilerinin/mensuplarının, ‘Ar-Ge yapanlar’, ‘Ar-Ge talep edenler ve kullananlar’ ile ‘Ar-Ge fonu sağlayanlar’ kimlikleriyle katılmasını beklediğimiz bu platformda her türlü görüş ve önerinin tartışılıp paylaşmasını hedeflemekteyiz.

Malatya’da bilim ve teknoloji üretiminin, günlük yaşamın bir parçası haline geldiği, Türkiye’de bilim ve teknolojinin lüks değil, ihtiyaç olarak algılandığı günlerde de beraber olabilmek dileğiyle saygılar sunarız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız