SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tüccar Gibi Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Eylül dönemi ilk toplantısı yapıldı. Toplantının ilk gününde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Bu arada meclis toplantı salonunun da 10 milyarlık harcamayla yenilendiği bildirildi.

EYLÜL TOPLANTISI..
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği salonunda, Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen meclisi toplantısında gündem gereği, Hekimhan İlçesi'ne bağlı Karaçayır Köyü'nün bağlı bulunduğu ilçeden ayrılarak Kuluncak ilçesine bağlanması teklifi ele alındı. Karaçayır Köyü'nde yapılan refarandumda sandıktan, 163 evet ve 14 red oyu çıktığı, köyde inceleme yapılıp il idare kurulu ve komisyonun olumlu raporu göz önünde bulunduruldu. Oylamada, köyün teklifi kabul edildi.

Bu arada, 2008 yılında yapılması planlanan ilköğretim ve ana okulları konusunda bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları hakkında da açıklamalarda bulundu. Bazı YİBO'larda koğuş sisteminden oda, banyoda ise kabin sistemine geçildiği, geçilmeyenlerde geçileceğini belirtip, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesi için çaba gösterildiğini bildirdi.

Bulut, önümüzdeki yıl yapılması planlanan ilköğretim ve ana okulları hakkında da şunları belirtti:

"Doğanşehir Fındık Köyü, Merkez Şehit Konuk İlkeğretim, Battalgazi Karababa , Yeşilyurt Gözene, Akçadağ Cumhuriyet, Merkez Özal, Topsöğüt Kenan Evren İlkğretim Okulları'na 12'şer ek derslik, Merkez 30 Ağustos İlköğretim Okulu yerine 21 derslikli okul, Akçadağ Deriboğaz Köyü'ne 8, Merkez Bindal Köyü'ne 3, Pütürge Pazarcık Köyü'ne 4, Kuluncak İlisuluk Köyü'ne 8 ek derslik yapılacak.

Ana Okulu olarak da Yeşilyurt İlçesi'nde 80 öğrenci kapasiteli Mehmet Türkan Kavuk Ana Okulu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak'ın da 50 öğrencilik Ana Okulu'nun yüzde 51'ini yaptıracaklar."

Diğer yandan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan ise, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, bu yıl Köydes kapsamında 32 milyon YTL ödenek ayrıldığını hatırlatıp, "Bu paralar ilçelerde Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne verilip, müteahhit kanalıyla asfalt yaptırılıyor. Müteahhitlerin yaptığı asfaltta şikayet olması nedeniyle asfaltı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak biz yapmak istiyoruz. Çünkü, yapılan asfaltın muhatabı biz oluyoruz. Bu nedenle biz yaparsak daha kaliteli yaparız"dedi.

Tüccar gibi çalışıp, az parayla çok iş yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Kazgan, İl Genel Meclisi üyelerinin, yol, su ve asfaltla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

SALONA DÜZENLEME..
Malatya'da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait salonun 22 yıl sonra yeniden düzenlendiği bildirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait salonunun 1985 yılında hizmete açıldığı ve bugüne kadar bir çalışma yapılmadığını belirterek, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği elemanları çalışıp, yaklaşık 10 bin YTL harcama ile, elektrik, mefruşat, ve ses düzeni değiştirildi. Halı serilip, mobilyalar cilalandı. Duvarlara, Atatürk ve Malatya ile ilgili büyük fotoğraflar asıldı"dedi.

Bu salonda sadece İl Genel Meclisi toplantılarının yapılmadığını, çeşitli etkinliklerin de düzenlendiğini belirtip, "Az parayla, salonda büyük düzenleme yaptık"dedi.

BELEDİYE MECLİSİ..
Öte yandan Malatya Belediye Meclisi eylül Ayı Toplantısı, 7 Eylül Cuma Günü saat 14.30’da Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak.

Toplantıda, Encümen, Plan - Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu üyeliklerinin seçimi ile imar konuları görüşülecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız