SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TÜFE Yüzde 0,19 Arttı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:16:29
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinin dahil olduğu TRB1 bölgesinde tüketici fiyat endeksi aylık yüzde 0,19 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksini (Yİ-ÜFE) açıkladı. Buna göre TÜFE’de 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,56, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,30, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,09 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,45 artış gerçekleşti.

TRB1 BÖLGESİNDE TÜFE ARTTI

TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı TRB1 bölgesinde ise tüketici fiyat endeksi aylık yüzde 0,19 arttı.

Bu arada ana harcama grupları itibariyle 2015 yılı Mayıs ayında endekste yer alan gruplardan ulaştırmada yüzde 1,76, lokanta ve otellerde yüzde 1,20, eğlence ve kültürde yüzde 1,08 ve ev eşyasında yüzde 0,82 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle 2015 yılı Mayıs ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,16 ile haberleşme oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız