SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜFE'de Artış...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:31
TÜFE'de Artış...
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK Nisan ayı TÜFE verilerini açıkladı. TÜİK’in Nisan ayı TÜFE verileri ölçeğinde, Türkiye ortalamasına göre, Malatya,fiyatlar aylık bazda yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. 

MALATYA BÖLGESİ TÜFESİ

Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 5 aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 6,81 oranında fiyat artışı gözlendi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 8,04 olarak belirlendi.

TÜRKİYE GENELİ

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,42 arttı.TÜFE’de 2013 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,42, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,13 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,66 artış gerçekleşti. Aylık en yüksek artış yüzde 12,75 ile giyim ve ayakkabı grubunda kaydedildi.

ANA HARCAMA GURUPLARI

Ana harcama grupları itibariyle 2013 yılı Nisan ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 0,79, eğlence ve kültürde yüzde 0,71, eğitimde yüzde 0,61, ev eşyasında yüzde 0,44, sağlıkta yüzde 0,33, konutta yüzde 0,16, haberleşmede yüzde 0,16 artış, ulaştırmada yüzde 0,63, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,89, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,30 düşüş belirlendi Alkollü içecekler ve tütün grubunda değişim gözlenmedi. Yıllık en yüksek artış yüzde 16,25 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre lokanta ve oteller (yüzde 8,97), haberleşme (yüzde 6,85), gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 6,83) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu..

BÖLGELER

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) Düzey 2’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) (yüzde 3,91) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) (yüzde 7,53) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış TR10 (İstanbul) (yüzde 8,21) bölgesinde gerçekleşti.

ÜRETİCİ FİYATLARI ENDEKSİ, NİSAN 2013

ÜFE’de aylık yüzde 0,51 düşüş gerçekleşti Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), 2013 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,51 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,01 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,70 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 3,74 artış gösterdi.

Aylık değişim; tarımda yüzde 2,23 düşüş, sanayide yüzde 0,18 düşüş olarak gerçekleşti

TARIM

Tarım sektörü endeksinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,28 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,22 düşüş ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 1,46 artış kaydedildi Sanayi sektörü endeksinde ise bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,43, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,56 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 4,21 artış belirlendi

SANAYİ

Sanayide en yüksek aylık artış taşocakçılığı ve diğer madencilik ürünleri sektöründe gerçekleşti

Sanayinin üç sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,76 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,12 düşüş, elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 1,14 düşüş olarak kaydedildi.

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler taşocakçılığı ve diğer madencilik ürünleri (yüzde 4,12), büro makineleri imalatı (yüzde 3,65), giyim eşyası imalatı (yüzde 2,69), motorlu kara taşıtları (yüzde 1,48) alt sektörleri oldu.. Buna karşılık kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri (yüzde -5,42), ham petrol ve doğalgaz çıkarımı (yüzde -2,53) ve metal cevherleri (yüzde -2,24) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız